Hun er verdens bedste, men hun er ikke med til VM

Ada Hegerberg har meldt fra til VM i kvindefodbold.

Artiklens øverste billede
Norge møder Frankrig onsdag ved VM. Men det er uden Ada Hegerberg. Foto: Ronny Hartmann/AFP

Ada Hegerberg blev kendt ud over fodboldens grænser, da hun ved uddelingen af Ballon d’Or i slutningen af 2018 blev spurgt af konferencieren, Martin Solveig, om hun »ved hvordan man twerker?«. Nordmanden svarede nej til spørgsmålet om, hvordan man ryster rumpen på en speciel måde, og dermed var hun pludselig verdenskendt pga. af et upassende spørgsmål.

Men kender man hende som fodboldspiller, vil man vide, at hun er verdens bedste.

Men hvorfor er hun så ikke med til VM i Frankrig, der spilles netop nu?

Ada Hegerberg har meldt fra til det norske landshold i protest mod, at der er forskelsbehandling på mænd og kvinder. Det norske fodboldforbund, NFF, har ellers ligeløn for begge køn, men ligebehandling handler om mere end penge.

»Min beslutning er baseret på erfaringer med landsholdet over en længere periode. Jeg har altid følt, at jeg var en dårligere spiller, når jeg kom hjem fra samlinger, og sådan bør det jo ikke være,« har Ada Hegerberg udtalt til fodboldtidsskriftet Josimar.

Hun fortæller, at det handler om, at kvindelandsholdet kun fik én spillertrøje til hele VM i 2017, at sokkerne ikke passede, og at herrerne havde bedre mulighed med fodboldstøvlerne.

»Det handler om helheden omkring holdet: Ledelse, planlægning, forberedelser og gennemførelse,« siger 23-årige Ada Hegerberg.

Psykisk knækket

Hun fortæller om, hvordan hun følte sig psykisk knækket, da hun spillede på ungdomslandshold.

Pål Bjerketvedt, generalsekretær i NFF, er ked af Ada Hegerbergs oplevelser.

»Vi synes, at det er trist, at Ada ikke er med på landsholdet og vil undskylde, at hun havde dårlige oplevelser. Det er samtidig vanskeligt at kommentere synspunkter og oplevelser fra 2017 og årene før det,« siger Pål Bjerkevedt til vg.no.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen