FC Barcelona siger historisk farvel til striber

FC Barcelona lancerer ny trøje til næste sæson, hvor klubben spiller i skakternet mønster og ikke striber.

Artiklens øverste billede
I stedet for blaugrana-striberne, som FC Barcelona er kendt for, byder klubben i næste sæson på en klubtrøje i et mønster, der ligner skaktern. Foto: Ritzau Scanpix

FC Barcelona møder frem til næste sæson i nye spillerdragter, der bryder markant med klubbens tradition til hjemmekampe.

For sæsonen 2019-20 vil den spanske storklub således ikke længere optræde i en trøje med de klassiske blå og røde striber, og det sker for første gang i storklubbens historie.

Det meddelte Barcelona mandag på sin hjemmeside, hvor man viser det nye spilletøj frem.

I stedet for blaugrana-striberne, som Barcelona er kendt for, så byder klubben i næste sæson på en klubtrøje i et mønster, der ligner skaktern.

Farverne er stadig de velkendte, og klubbens spillere vil stille op i blå shorts.

- Barca-trøjen bytter i næste sæson sine traditionelle blaugrana-striber ud med et skakternet mønster for første gang i klubbens historie.

- Den nye spilletrøjes design er inspireret af byen Barcelona ved at inkorporere de karakteristiske blokke i Eixample-distriktet, som er hjemsted for nogle af de mest symbolske bygninger, der er designet af den store arkitekt Antoni Gaudi, skriver Barcelona på sin hjemmeside.

Klubben vandt det spanske mesterskab i den netop afsluttede sæson, mens det ikke lykkedes Barcelona at nå til tops i Copa del Rey eller Champions League.

For nylig meddelte også italienske Juventus, at klubben brød med designet i sin klubtrøje. Juventus har altid benyttet de traditionelle sorte og hvide striber, men det er der ændret på nu.

I stedet for de velkendte zebrastriber, spiller det italienske mesterhold i en trøje, hvor sort og hvid har et såkaldt splitdesign.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen