Annonce
Fodbold

51-årig præsident spillede 79 minutter i sin afskedskamp

George Weah, Liberias præsident og tidligere topspiller, har sluttet sin fodboldkarriere med en landskamp mod Nigeria.

George Weah fik tirsdag aften sin afskedskampe for Liberia - i en alder af 51 år. Foto: Francois Mori/AP

I 1995 blev han kåret til årets fodboldspiller som den første afrikaner nogensinde, da han var på toppen af sin karriere. Nu er George Weah præsident i Liberia, og tirsdag aften spillede han i en alder af 51 år såmænd 79 minutter, da Liberia mødte Nigeria i en testkamp.

Weah optrådte primært i trøjen med nummer 14 på ryggen, og trøjenummeret bliver nu pensioneret på det liberiske landshold. Med på holdet var også 48-årige James Debbah, Liberias landstræner, men også tidligere holdkammerat med Weah. Og i øvrigt hans fætter.

Nigeria, som stillede med et stærkt hold, vandt kampen 2-1.

Nyhedsbureaet ESPN rapporterer fra kampen, at tilskuerne i Monrovia jublede, hver eneste gang George Weah var i boldbesiddelse. Den tidligere topangriber, som stoppede sin fodboldkarriere for 15 år siden, nåede ikke at score i sin afskedskamp, men han stod dog bag flere fine aktioner, lyder det.

George Weahs landsholdsoptræden har vakt stor opsigt på de sociale medier:

George Weah tager et frispark med nummer 14 på ryggen:

Helt op til kampstart anede det nigerianske landshold tilsyneladende ikke, om Liberias præsident havde tænkt sig at stille op. Men det gjorde han. George Weah blev i januar indsat som præsident i Liberia, da han fik 60 procent af stemmerne ved valget.

Det pudsige er, at fætteren James Debbah tilbage i 2005, da George Weah udtrykte ambitioner om at lede sit land, ikke var begejstret.

Liberias præsident vil give Arsène Wenger landets største hæder

»Jeg afskriver ham ikke som politiker, bare fordi folk siger, at han ikke har den fornødne uddannelse. Men han har ganske enkelt ikke den fornødne erfaring. Han vil blive til grin i offentligheden, da han er en politisk novice, der ikke forstår det politiske spil,« sagde James Debbah til BBC i 2005.

Nu - 13 år senere - er George Weah præsident i Liberia, og den 51-årige tidligere AC Milan-angriber blev klappet fra banen, da han blev skiftet ud.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her