Annonce
Fodbold

DBU: Afskaffelse af sommertid vil ramme foreningslivet

Det vil ramme foreningslivet hårdt, hvis en ekstra lys aftentime forsvinder i sommerhalvåret, mener DBU.

Skal sommertid beholdes eller afskaffes? Det er på dagsordenen i EU og skal til afstemning blandt medlemslandene.

I Dansk Boldspil-Union (DBU) er man ikke i tvivl om, hvad der er mest gavnligt for foreningslivet. Det er at beholde sommertid, som man kender den i dag.

Forsvinder den ekstra lyse aftentime, vil det gå ud over såvel træninger som kampe i blandt andet de danske fodboldklubber, der har 326.000 medlemmer, skriver DBU på sin hjemmeside.

- Det er i forvejen et rigtig stort puslespil at nå at afvikle både træning og kampe på landets fodboldbaner i turneringsperioden, siger DBU's næstformand, Bent Clausen, og fortsætter:

- Med en time mindre før solnedgang vil det blive nærmest umuligt for de klubber, der ikke har lys på alle deres baner – og det er der ikke ret mange fodboldklubber, der har.

DBU peger på, at sportsklubber, idræts- og fritidsforeninger har stor gavn af sommertidens forlængende aftenlys til afholdelse af udeaktiviteter og arrangementer fra først på aftenen til solnedgang.

Såfremt sommertiden afskaffes, vil råderummet til sådanne aktiviteter blive indskrænket fra de nuværende fem-seks måneder til tre måneder hen over sommeren, vurderer DBU.

- Det er en helt uholdbar situation, og det vil have en dæmpende effekt på de frivilliges initiativer og arbejde med at skabe gode og sundhedsfremmende oplevelser for deres medlemmer.

- Den værste og desværre meget sandsynlige konsekvens vil være et medlemsfrafald i klubberne med de samfundsmæssige konsekvenser, det vil have.

- Fodbold-Danmark, og resten af det udendørs foreningsliv er ganske simpelt afhængig af den ekstra udetid, som sommertiden giver, understreger Bent Clausen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DBU
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Ros til stolen, der giver Aarhus en millionbesparelse: »Jeg kan være mig selv«
Aarhus Kommunes sparekatalog foreslår implementeringen af en ny bade- og hygiejnestol på kommunens plejehjem, hvilket skal give en besparelse på 5,3 mio. kr. Inden forslaget er vedtaget, møder stolen stor ros. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her