Annonce
Fodbold

Fifa inviterer grottedrenge fra Thailand til awardshow

De 12 thailandske drenge og deres træner skal overvære, når Fifa kårer verdens bedste fodboldspiller.

Foto: Thailand Government Spokesman Bureau via AP

De 12 thailandske drenge og deres træner, der blev reddet ud fra en grotte i Thailand tidligere på ugen, er inviteret til London for at deltage i en Fifa-prisuddeling.

Det siger Fifas præsident, Gianni Infantino, ifølge nyhedsbureauet AP.

Det er prisuddelingen, hvor prisen til verdens bedste fodboldspiller bliver uddelt, og showet foregår den 24. september.

De 12 drenge og deres træner forsvandt ind i en stor grotte den 23. juni i det nordlige Thailand. Regnmasser og stigende vandstand tvang dem længere og længere ind i grotten.

Først ni dage senere blev de fundet af dykkere, der søgte efter dem. Og først tirsdag blev de sidste drenge reddet ud efter en enorm redningsaktion med bidrag fra hele verden.

Drengene blev også inviteret til Rusland for at se VM-finalen i fodbold, der spilles søndag, men lægerne frarådede det, da drengene skal blive på hospitalet noget tid endnu.

Infantino siger også, at Fifa vil involvere det thailandske fodboldhold i et andet fodboldevent, der sandsynligvis skal afholdes i Thailand.

Flere fodboldstjerner har også sendt varme tanker til de thailandske drenge og doneret landsholdstrøjer og målmandshandsker til dem.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Dansk grottedykker i dramatisk redningsaktion
Som professionel grottedykker brugte den danske dykkerinstruktør Ivan Karadzic, som er bosat i Thailand, ikke mange minutter på at beslutte sig for at tilbyde sin hjælp for at få de indespærrede fodbolddrenge ud.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her