Fodbold

Bendtner om straffesparkstilladelse: »Det krævede lidt overtalelse«

Christian Eriksen er landsholdet normale straffesparkskytte, men Nicklas Bendtner fik lov til at sparke til sidst mod Irland.

Før tirsdagens landskamp mod Irland var det over to et halvt år siden, Nicklas Bendtner sidst scorede på landsholdet. Men det blev der lavet om på, da Bendtner noterede sig for sit 30. landskampsmål, da han med lethed eksekverede et straffespark i slutminutterne til resultatet 5-1.

Men ifølge det interne hierarki på landsholdet, skulle Bendtner slet ikke have sparket. Den tjans bestrider Christian Eriksen nemlig normalt.

»Det krævede lidt overtalelse, men Christian havde allerede lavet sit hattrick og spillet nok sin bedste landskamp, så han havde overskud til at give det videre. Havde han været på to mål, så havde han nok ikke, og så havde han fortjent et hattrick. Jeg spurgte ham et par gange, og det var nok også fordi de andre sagde til ham, at han skulle sparke den selv,« forklarede Bendtner, der i sin norske klub Rosenborg på det seneste også har været sikkerheden selv på straffespark.

Enestående Eriksen udraderede Irland: Danmark skal til VM

»Nu har jeg jo scoret syv (på straffe red.), så mon ikke, at jeg også scorede nummer otte,« mente Bendtner, der via en god sæson i Rosenborg har spillet sig tilbage på det danske landshold efter over to års fravær.

»Jeg satte mig selv tre mål inden sæsonen gik i gang, og det sidste mål, som manglede at blive indfriet, det var det her (at komme til VM red.). Vi har været igennem en meget lang kvalifikation, og vi har sat os selv i en fantastisk position, og vi fortjener at være med, det hold, som vi harm fortjener at være med til VM,« sagde Bendtner.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her