Fodbold

Spillere slås med mentale problemer i håndbold og fodbold

Ny undersøgelse viser, at der er mange spillere, som kæmper med mentale problemer i fodbold og håndbold.

Op mod hver femte fodboldspiller og hver fjerde håndboldspiller oplever symptomer på mentale problemer, viser ny undersøgelse fra Den Internationale Spillerforening Fifpro.

I samarbejde med blandt andet Spillerforeningen og Håndbold Spiller Foreningen har Fifpro undersøgt mentale forhold hos fodbold- og håndboldspillere i Danmark.

Undersøgelsen, der inkluderer både nuværende og tidligere spillere, viser, at op mod hver femte fodboldspiller i Danmark oplever symptomer på mentale problemer enten under eller efter deres karriere.

Inden for håndbold er det op mod hver fjerde spiller, der har symptomer på mentale problemer, hvilket potentielt giver sportsudøveren en dårligere trivsel i sporten og privat.

Det risikerer at begrænse spilleren i at præstere, lyder det i en pressemeddelelse fra Spillerforeningen.

Danmark ligger lidt lavere end andre europæiske lande, men det er alligevel et tal, som skal tages seriøst. Det mener Fifpros medicinske chef, dr. Vincent Gouttebarge, der har stået for undersøgelsen.

- Ved sammenligning med professionelle fodboldspillere på tværs af Europa ser det ud til, at færre danske spillere beretter om mentale sundhedsproblemer sammenlignet med fodboldspillere fra Frankrig, Sverige, Norge og Finland.

- Resultatet er dog så højt, at man bør tage udfordringen om mentale problemer meget alvorligt, siger dr. Vincent Gouttebarge.

Mads Øland, direktør i Spillerforeningen, ser med alvor på konklusionerne fra undersøgelsen.

- Mentale problemer er en fælles udfordring i branchen, som vi skal tage seriøs og i fællesskab have fundet en løsning på.

- Det står højt på Spillerforeningens dagsorden at sikre medlemmernes fysiske og mentale velbefindende. Spillerforeningen henviser løbende medlemmer til professionel hjælp, siger Mads Øland.

Undersøgelsen peger på, at håndboldspillerne i Danmark ligger højere på bekymringer, angst og søvnproblemer end fodboldspillerne herhjemme.

- Vi kan konstatere, at håndboldspillere rapporterer en højere grad af symptomer på mentale problemer end fodboldspillere.

- Det er naturligvis et forhold, vi fortsat vil være meget opmærksomme på. Vores medlemmer skal have adgang til den fornødne professionelle support.

- De mange skader i håndbold, herunder i særlig grad hovedskader, kræver at alle parter retter den største opmærksomhed på spillernes mentale situation fra start i et skadesforløb og efter, siger Michael Sahl Hansen, direktør i Håndbold Spiller Foreningen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Biler
Medvind til Subaru: Mærket, der var SUV før alle andre blev det
Den nye Subaru XV er blevet mere civiliseret, uden at det går ud over mærkets dna. Boxermotoren med CVT-gearkasse kræver dog tilvænning og gør bilen uharmonisk. 
Se flere
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her