Annonce
Cykling

Nordhaug nappede kongeetape-sejr

Team Skys nordmand Lars-Petter Nordhaug var først i mål i Vejle.

Lars-Petter Nordhaug fra Team Sky kom først over stregen på tredje etape af Post Danmark Rundt Foto: Thomas Sjørup/Polfoto

Nordmanden Lars-Petter Nordhaug fra Team Sky kom først over stregen på tredje etape af Post Danmark Rundt, da Team Sky-rytteren på opløbsstrækningen pressede sig foran Raimondas Navadauskas og Stefan Schumacher.

Nordhaug vandt dermed det danske etapeløbs hårdeste udfordring, "kongeetapen" mellem Silkeborg og Vejle, afsluttende med fire ture over stigningen på Kiddesvej i Vejle, der sine steder stiger 21 procent.

Løbet blev præget af det ventede tidlige udbrud, hvor russiske Anton Vorobyev og belgieren Sven Vancolusselaere kom af sted, og senere fik følgeskab af de to danskere Nikola Aistrup og Simon Eiby.

Feltet samlet før stigning

Aistrup vandt etapens første bakkespurter og overtog dermed bakketrøjen fra landsmanden Morten Høberg, men for udbryderne blev det hårdt arbejde at holde feltet bag sig.

Særligt Team Sky og Christina Watches-Onfone var aktive i jagten på kvartetten, mens regnen begyndte at vælte ned over rytterne, og 40 kilometer fra mål var forspringet skrumpet fra næsten otte til knap to minutter.

Da feltet nåede Vejle by og den krævende stigning, var feltet stort set samlet, og det var det også, da rytterne kørte ud på de sidste rundstrækninger i Vejle.

Den belgiske stjerne Tom Boonen sad godt med fremme, da etapen gik ind på sin sidste kilometer, men da var altså norske Nordhaug, der til sidst var hurtigst. Nordhaug overtager samtidig løbets gule førertrøje.

Ritzau

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Cykelmagasinet.dk
Flere nyheder på Cykelmagasinet.dk
Annonce
Med luksusliner gennem Norges vilde kystlandskaber
Krydstogter kan noget helt specielt, hvis man gerne vil opleve flere feriedestinationer på én gang. Men med Silver Spirit bliver den vanedannende gode mad og det meget høje serviceniveau også en del af oplevelsen. 
Se flere
Biler
Legendarisk Jeep kører ind i fremtiden
Jeep Wrangler har stort set ikke ændret sig siden slutningen af 1980’erne, men næste år kommer klassikeren i en ny udgave. Essen er stadig den gamle Jeep tilsat mere komfort og et design med glimt i øjet. 
Se flere
Spånplade: Hele Danmark arbejder for Kronospan
Når danskerne afleverer træ på den lokale genbrugsstation, arbejder de for Kronospan i Pindstrup, der fabrikerer spånplader til bl.a. køkkener, skriveborde og gulve. For når Kronospan fremstiller spånplader, er 75 procent af træet genbrugstræ, hvor rigtig meget af det stammer fra landets genbrugsstationer. Der er penge i genbrug – en omsætning på ca. 500 mio. kr. årligt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her