Par nr. 7 raser over afvisning i Berlin

Alex Rasmussen er frikendt, men hans brud på whereabouts-reglerne gør ham og Mørkøv uønsket på banen i Berlin.

Artiklens øverste billede

Når man bliver frikendt, som cykelrytteren Alex Rasmussen blev det tidligere i november i sagen om hans brud på whereabouts-reglerne, har man lov til at køre løb igen.

Sådan er virkeligheden bare ikke hele vejen rundt for den danske rytter.

Sammen med banemakker Michael Mørkøv har Alex Rasmussen år efter år været blandt de største trækplastre ved seksdagesløbet i Berlin, men sådan bliver det ikke i år.

Ærgerlig og sur

Parret har fået besked per mail om, at de er uønsket.

- Vi har fået at vide, at de ikke er interesseret i, at vi stiller op på grund af den sag, Alex har været involveret i, fortæller Michael Mørkøv.

Makkeren er både ærgerlig og sur.

- Alex er frikendt og må derfor køre løb. Vi synes, at det er dybt forargeligt, at han ikke får lov til at køre løbet i Berlin.

- Vi vandt i Berlin for halvandet år siden, og jeg har som drengerytter, junior, amatør og senior kørt i Berlin de seneste 11 år, så jeg er da rigtig ærgerlig over, at de ikke vil have os med i år.

Parret må formentlig nøjes med seksdagesløbet i København i denne sæson - ved siden af karriererne på landevejen.

Frikendt af DIF

Alex Rasmussen blev frikendt af Danmarks Idræts-Forbunds (DIF) dopingnævn tidligere i november. Rasmussen tilstod sine tre forglemmelser i forhold til at oplyse, hvor han var hvornår, men den internationale cykelunion (UCI) havde også sjusket.

UCI var for lang tid om at give Alex Rasmussen besked om det tredje regelbrud, og derfor blev Rasmussen frifundet, hvilket betyder, han kan køre løb igen.

I Berlin er det dog arrangørerne alene, der beslutter, hvem de vil invitere eller ikke invitere til deres løb. Alex Rasmussen kalder tyskernes beslutning trist.

- Det er trist i forhold til forberedelserne. Men Michael og jeg er professionelle nok til, at så må vi træne ved siden af. Det er altid bedre at køre seksdagesløb frem for at træne, men vi skal nok være klar til løbet i København.

- I Berlin kører de tit deres eget show og laver deres egne regler, så jeg er egentlig ikke overrasket, men jeg havde da ikke regnet med, at det ville ske, siger Alex Rasmussen til TV2 Sporten.

UCI og det internationale antidopingagentur (Wada) kan stadig nå at anke DIF's afgørelse i Rasmussen-sagen til den internationale sportsdomstol CAS.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen