"Kyllingen": Hvorfor slap jeg ikke?

Michael Rasmussen føler sig forskelsbehandlet efter frifindelsen af Alex Rasmussen.

Artiklens øverste billede

Michael Rasmussen forstår ikke, hvorfor han i 2007 blev straffet med to års karantæne, når Alex Rasmussen torsdag slap for at blive straffet.

Michael Rasmussen, der også er kendt som kyllingen, mener, at han ligesom Alex Rasmussen var i stand til at påvise flere procedurefejl i sin egen whereabout-sag for fire år siden.

- Det, som først og fremmest slår mig i behandlingen af disse sager, er, at de ikke fra første færd overdrages til en overordnet instans, som er helt uden tilknytning til diverse specialforbund eller nationale interesser, siger Michael Rasmussen til Politiken.

Savner uvildig instans

- Det er efter min mening en forudsætning for en fuldstændig uvildig afgørelse.

- Det kan godt stikke lidt i hjertet på mig, når jeg hører, at Alex er blevet frikendt på grund af en procedurefejl. Jeg mener, at jeg i sin tid påviste flere af den slags, uden at de blev taget til efterretning.

- Når det så er sagt, vil jeg ikke påstå, at det egentlig kommer bag på mig, at Alex er sluppet uden straf.

Sag med ligheder

- Allerede i de udtalelser, han er kommet med inden, fornemmede jeg, at han havde et håb om at undgå den maksimale karantæne på to år. Det virker lidt underligt på mig, fortæller Michael Rasmussen, der i sin tid blev dømt i Monaco, hvor han havde sin cykellicens.

Alex Rasmussens dopingsag blev behandlet af Danmarks Idræts-Forbund.

Sagerne har flere ligheder, da begge ryttere har forsømt at oplyse antidopingmyndighederne om deres whereabouts. Efter tre advarsler kan der blive indledt en dopingsag, hvilket har været tilfældet for de to ryttere.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen