Mørkøv parat til at nedprioritere banen

Hvis Alex Rasmussen får en dopingkarantæne, er makkeren Michael Mørkøv parat til at drosle ned på banen.

Artiklens øverste billede

Cykelrytteren Michael Mørkøv er indstillet på at sætte banekarrieren delvist i bero, hvis makkeren Alex Rasmussen får karantæne i sin dopingsag, hvor straffen kan være to år væk fra sporten.

- Alex og jeg er Danmarks par nummer syv. Vi har haft nogle fantastiske år sammen, og det er ikke noget, man bare smider væk, siger Mørkøv til sporten.tv2.dk.

Alex Rasmussen er torsdag indkaldt til høring hos Danmarks Idræts-Forbund (DIF), hvor det er ventet, at der falder en dom i sagen, der handler om Alex Rasmussens manglende indberetning af whereabouts.

Michael Mørkøv er parat til at drosle lidt ned på egne baneambitioner, mens makkeren eventuelt sidder ude med en karantæne.

- Jeg kan ikke lægge skjul på, at Alex er den, jeg helst vil køre sammen med, når det drejer sig om seksdagesløb og baneløb.

- Vi har også snakket om, at hvis banecykling kommer på OL-programmet i 2016, så bliver det vores næste mål, fortæller Michael Mørkøv.

I sidste uge udtalte Alex Ramussen, at han håber på at slippe med 10 måneders karantæne.

- Hvis de kunne give mig 10 måneder, så kunne jeg komme med til VM på banen og dermed være med til at kvalificere banelandsholdet til OL. Det er det, jeg håber på.

- Et år vil betyde, at jeg kan være med i Giroen, men hvis jeg bare får to måneder mindre, vil det ændre rigtig meget for mig, sagde Alex Rasmussen.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen