Kyllingen i jubel: Skal køre mod Contador

Michael Rasmussen er spændt på, at han igen skal køre mod verdens bedste i et argentinsk cykelløb til januar.

Artiklens øverste billede

Under Tour de France 2007 kørte Michael Rasmussen side om side med Alberto Contador i bjergene, og nu får danskeren måske chancen for en ny dyst.

I hvert fald luftede Alberto Contador forleden muligheden for at indlede sæsonen i det argentinske løb Tour de San Luis, som også har inviteret det danske hold Christina Watches-Onfone med Rasmussen.

- Jeg ser frem til en duel med Contador og andre store navne som Vincenzo Nibali og Joaquim Rodriguez, men jeg ville med glæde køre løbet, selv om ingen af dem dukker op, siger Michael Rasmussen til Ekstra Bladet.

Dopingsag over hovedet

Et nyt møde mellem de to bjergspecialister kræver dog, at Contador slipper fri i den dopingsag, der kører mod ham som følge af en positiv dopingtest fra Touren 2010.

Den internationale sportsdomstol CAS skal tage stilling i sagen i slutningen af november.

I 2007 havde Michael Rasmussen kurs mod den samlede sejr i Tour de France, da han kort før afslutningen blev taget ud af løbet af sit hold Rabobank på grund af problemer med indberetninger til antidopingmyndighederne.

Mange hold

I danskerens fravær kunne Alberto Contador overtage førstepladsen og den samlede sejr i Touren. De tanker fylder dog ikke noget for danskeren, hvis der bliver et nyt møde i Argentina.

- Det er et rigtigt stort cykelløb, som utroligt mange hold byder ind på at køre. Vi føler os utroligt privilegerede over at få chancen, så for mig er det ikke et spørgsmål om at få revanche for Touren i 2007, siger Rasmussen.

Michael Rasmussen har tidligere kørt Tour de San Luis i 2010 for det italienske Miche-hold. Dengang erobrede han en samlet ottendeplads i løbet.

Tour de San Luis starter 23. januar.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen