Par nummer 7 fører an trods tysk afslag

Alex Rasmussen og Michael Mørkøv kører med uændret status i København trods tysk afslag til seksdagesløb.

Artiklens øverste billede

Det kom som en stor skuffelse for Michael Mørkøv og Alex Rasmussen, at parret - bedre kendt som par nummer 7 - ikke er velkommen ved seksdagesløbet i Berlin på grund af den dopingsag, som Rasmussen blev frifundet for midt i november.

Men afslaget fra de tyske værter får ingen betydning for danskernes deltagelse i det københavnske seksdagesløb.

- Det gør det ikke. Det har kun den konsekvens, at det altid er rart at have et seksdagesløb i benene, inden man skal køre, siger løbschef Henrik Elmgreen.

Seriøs rytter

Det hul i kalenderen er allerede udfyldt, idet Alex Rasmussen har fået chancen for at køre seksdagesløbet i Rotterdam, hvor løbschef Patrick Sercu har inviteret fynboen.

- Dagen efter, at Alex blev frifundet, ringede Patrick Sercu og sagde, at han kunne finde en plads til Alex, hvis han var interesseret. Det køres i begyndelsen af januar. Det er klart, at det er Alex, som har det største behov for at køre efter sin pause.

- Michael er en super seriøs rytter, og jeg er ikke i tvivl om, at han nok skal være klar, når det går løs i København, siger Henrik Elmgreen.

Udfordring

Der er simpelthen ikke noget alternativ til par nummer 7.

- Alex og Michael er vores bedste par, og jeg er sikker på, at de skal nok gøre det lige så godt, som de har gjort de foregående år. De er kolossalt rutinerede, og de er i form, for de har en landevejssæson, der begynder lige efter.

- Det havde været prikken over i’et, hvis de havde kørt i Berlin, men det er nu, som det er. Et par rutinerede ryttere som de to skal nok finde ud af det.

Løbschefen satser på, at tyskeren Robert Bartko og Iljo Keisse skal udfordre danskerduoen i det københavnske løb.

- Hvis vi kan finde en god tysk makker til Bartko, så har vi et stærkt tysk par, som vil kunne true dem, og så er der Iljo Keisse. Han er bestemt også en klassemand, siger Henrik Elmgreen.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen