UCI: Vi er nødt til at drøfte sagen

Det internationale cykelforbund, UCI, venter på en officiel meddelelse fra DIF i Alex Rasmussen-sag.

Der er forståelig glæde hos Alex Rasmussen, efter at det blev kendt, at han godt kan finde cyklen frem og begynde at gøre sig klar til at køre cykelløb igen.

Dansk Idræts Forbund kunne torsdag meddele, at man har valgt at frifinde danskeren i den dopingsag, der har kørt mod ham, og det skyldes, at UCI brugte 10 uger på at fortælle rytteren om den tredje overtrædelse af de såkaldte whereabouts, mens den internationale standard dikterer en tidsfrist på 14 dage.

LÆS OGSÅ: Alex Rasmussen: Over al forventning

UCI vil diskutere en mulig anke

Dermed mener Dansk Idræts Forbunds dopingnævn, at der ikke er nogen sag, men spørgsmålet er alligevel, om danskerens mareridt er helt overstået.

Den internationale cykelunion UCI har nemlig stadig en mulighed for at anke afgørelsen, så sagen ender hos den internationale sportsdomstol (CAS), og hvorvidt organisationen vil gøre brug af denne mulighed, forbliver et åbent spørgsmål.

“Vi er nødt til at diskutere det, og det er ikke en beslutning, som vi bare lige kan træffe uden videre. Når det danske idrætsforbund informerer UCI, har vi en måned til at gennemgå beslutningen og se, hvad vi vil gøre,” siger pressechef UCI Enrico Carpani til spn.dk, efter at han er blevet informeret om afgørelsen.

Endelig afgørelse lader vente på sig

Der kan derfor godt gå noget tid før, at Alex Rasmussen kan se sig endegyldigt fri af sagen, der har hængt over hovedet på danskeren siden september, hvor han blev tildelt en midlertidig udelukkelse.

En eventuel afgørelse fra UCI skal nemlig først træffes.

”Når vi har taget en beslutning, vil vi komme med en pressemeddelelse og annoncerer beslutningen for alle,” siger Enrico Carpani.

LÆS OGSÅ: "Er han totalt frikendt? Fantastisk"

Og før den beslutning er truffet, venter Brian Holm, den danske cykelrytters forhenværende sportsdirektør, også med at kaste armene i vejret i jubel.

”Jeg er rigtig glad for det på hans vegne, men jeg holder også tungen lige i munden og ser, hvad der sker herfra. Det er noget forvirrende, og det har det været fra starten,” siger Brian Holm til spn.dk

Sportsdirektøren håber inderligt, at sagen ikke får et langt ankeforløb, der kommer til at forfølge Alex Rasmussen.

"Jeg krydser fingre for, at WADA og UCI ikke anker, så sagen kan trække i yderligere langdrag. Der har været en masse ståhej for ingenting, og lad os håbe at sagen slutter her," siger Brian Holm.

LÆS OGSÅ: Holm: En unødvendig og irriterende sag

LÆS OGSÅ: Ekspert: Alex Rasmussen bør vente med fest

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen