Ekspert: Alex Rasmussen bør vente med fest

Cykelkommentator forventer, at den internationale cykelunion vil anke Alex Rasmussens frifindelse.

Artiklens øverste billede
Alex Rasmussen. Foto: Tobias Nørgaard Pedersen

Alex Rasmussen bør holde champagnen lidt på køl endnu, selv om cykelrytteren torsdag aften er blevet frifundet i dopingsagen om whereabouts af Danmarks Idræts-Forbunds (DIF) dopingnævn.

Det mener cykelkommentator på Eurosport, Thomas Bay, som forventer, at den internationale cykelunion (UCI) vil anke sagen til den internationale sportsdomstol (CAS).

- Jeg tror, at UCI har følt sig rimelig skråsikre i denne sag, så jeg kunne godt forestille mig, at UCI vil benytte sig af muligheden for at appellere.

- Det er selvfølgelig glædeligt for Alex og folk, der havde håbet at se ham til OL, men jeg forestiller mig ikke, at UCI vil acceptere, at der ikke er nogen sanktion, siger Thomas Bay.

Må køre cykelløb igen

DIF's dopingnævn har frifundet Alex Rasmussen, fordi UCI først meddelte Rasmussen om det tredje brud på whereabouts-reglerne 10 uger efter forseelsen. Det skal ske efter senest 14 dage.

- Jeg håber, at DIF's afgørelse blot bliver taget til efterretning i UCI, for de fleste ved jo, at sagen kun er opstået, fordi Alex har sjusket, siger Thomas Bay.

Alex Rasmussen regner dog ikke selv med, at UCI vil anke DIF's afgørelse, selv om frygten dog sidder i kroppen på Rasmussen.

- Jeg er jo ikke gået efter at blive frikendt. Det er noget, DIF har valgt, fordi juraen siger det. Det er til min fordel. Det var noget andet, hvis jeg havde kæmpet en sag og var blevet frifundet, siger Alex Rasmussen til spn.dk.

- Jeg tror ikke, at UCI har interesse i at anke sagen, for så havde DIF ikke frifundet mig, siger han.

Om UCI anker afgørelsen eller ej, må Alex Rasmussen under alle omstændigheder køre cykelløb igen.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen