Dansker kender intet til Armstrong-doping

Lance Armstrongs kollega Peter Meinert kender ikke til amerikanerens påståede dopingmisbrug.

Artiklens øverste billede
Peter Meinert kan ikke genkende beskyldningerne mod Lance Armstrong. Arkivfoto: Mads Winther

Lance Armstrongs tidligere holdkammerater på US Postal står i kø med dopingbeskyldninger mod den syvdobbelte Tour de France-vinder, men amerikanerens danske hjælper Peter Meinert kan ikke genkende disse anklager.

- Jeg har ikke kendskab til, at Armstrong har gjort hverken det ene eller andet.

- Alle ryttere kører deres eget show, så man har ikke nogen idé om, hvad folk gør og ikke gør, siger Peter Meinert, som var med på det amerikanske hold, da Lance Armstrong vandt sin første Tour-sejr i 1999.

Utroværdige Hamilton

Søndag aften hævdede Tyler Hamilton i et tv-interview med "60 Minuttes" på CBS, at hans tidligere holdkaptajn på US Postal brugte doping under Tour de France 1999. Han fortalte også, at rytterne på holdet fik doping i deres frokostposer.

- Det har jeg ikke haft kendskab til. Det har jeg ikke engang hørt om, og jeg ved ikke, hvad han mener med det, siger Meinert, som regner Hamilton for utroværdig:

- Jeg synes ikke, han har vist sig troværdig i særlig meget af det, han har udtalt sig om. Jeg synes, det er lidt a la 60 minutes of fame, hvor han gerne vil sælge nogle bøger, siger Peter Meinert.

Den største personlighed

Derimod har danskeren stor respekt for Lance Armstrong.

- Han er den største personlighed, jeg har mødt inden for cykelsporten, og derfor får du aldrig mig til at sige noget negativt om ham, siger Peter Meinert.

Johnny Weltz, som var sportsdirektør på US Postal indtil 1999, har fortalt, at flere tidligere kolleger af Armstrong har fået mundkurv på.

- Det har jeg ikke. Jeg har slet ikke været i kontakt med nogen fra holdet, siden jeg stoppede for 11 år siden, siger Peter Meinert.

Han har ikke været indkaldt af den undersøgelseskommission, der i øjeblikket skal afklare, om Lance Armstrong brugte doping, mens han kørte for det statsejede amerikanske postselskab US Postal.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen