Hamilton: UCI hjalp Armstrong i dopingsag

Tyler Hamilton beskylder UCI for at hjælpe Lance Armstrong med at skjule positiv dopingtest.

Artiklens øverste billede
Hamiltons beskyldning mod unionen kommer i kølvandet på hans forklaring om, at han har overværet Armstrong tage bloddoping. Foto: AP

Den internationale cykelunion, UCI, bliver nu trukket ind i sagen om Tyler Hamiltons voldsomme beskyldninger mod Lance Armstrong om dopingmisbrug.

Armstrongs tidligere holdkammerat påstår, at UCI dækkede over en positiv dopingtest, som den syvdobbelte Tour de France-vinder fik foretaget under Schweiz Rundt i 2001.

Det fortalte Hamilton i den amerikanske tv-udsendelse "60 Minutes", der blev vist sent søndag dansk tid.

- Jeg ved, at han er blevet testet positiv før. Han fortalte mig om det. Han tog det meget afslappet, han sagde, at det var blevet ordnet, og han lo af det, sagde Hamilton og forklarede:

- Folk tog sig af det. Jeg kender ikke de nøjagtige detaljer, men jeg ved, at Lances folk og personer fra den anden side - sportens ledende organ - fandt en måde at få den til at forsvinde, sagde Hamilton med henvisning til UCI's rolle i forbindelse med den positive dopingtest.

Armstrong afviser

Hamiltons beskyldning mod unionen kommer i kølvandet på hans forklaring om, at han har overværet Armstrong tage bloddoping.

Under tv-programmet kom det desuden frem, at en anden af Armstrongs tidligere holdkammerater, George Hincapie, angiveligt også har beskyldt den mangedobbelte tour-vinder for dopingmisbrug.

Ifølge programmet har Hincapie fortalt til en undersøgelseskommission, at han og Armstrong gensidigt forsynede hinanden med dopingmidler. Hincapie deltog ikke selv i tv-programmet.

Armstrong har afvist samtlige beskyldninger.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen