UCI stopper ikke Rasmussen-comeback

Når Michael Rasmussen den 25. juli kan se sin karantæne på to år slutte, kan han køre cykelløb med det samme igen, uden at den internationale cykelunion (UCI) vil stille sig i vejen.

Det siger UCI i en pressemeddelelse, selvom unionen samtidig anbefaler, at han ikke kører, inden han betaler en bøde på 5,3 millioner kroner for at have forbrudt sig mod dopingreglerne.

- UCI tager kraftigt afstand fra den holdning, som hr. Vinokourov og Rasmussen viser, da de trods alvorlige brud på antidopingreglerne ikke vil betale erstatning ved at nægte at bidrage til de omkostninger, der er forbundet med antidopingprocedurerne, skriver unionen i pressemeddelelsen med henvisning til både Michael Rasmussen og Alexandre Vinokourov, der er i samme situationen som danskeren.

Før Tour de France-starten i 2007 blev samtlige ryttere - herunder Rasmussen - afkrævet en underskrift, hvor de lovede, at de ikke ville bryde dopingreglerne. Gjorde de det alligevel, havde de skrevet under på, at de ville betale en årsløn i bøde til UCI.

Det er det, som danskeren nægter at gøre, og han har fortalt, at han er klar til at indlede en sag mod UCI. Sagsanlægget vil han sende til den internationale sportsdomstol (CAS). Vinokourov har også indledt en sag ved CAS, fordi han heller ikke vil betale bøden.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen