Chris Anker: Det er kongeetapen

Team Saxo Banks Chris Anker Sørensen vurderer dagens etape af årets Tour de France, som han forventer vil give kæmpe eksplosioner i feltet.

Artiklens øverste billede
Chris Anker Sørensen får en vigtig rolle på dagens etape. Foto: Michel Spingler/AP

Spn.dk har bedt Team Saxo Banks Chris Anker Sørensen om at vurdere dagens kongeetape i Touren.

"Det er kongeetapen. Jeg mener helt klart, at det er kongeetapen. Det er på en etape som den, at bjergtrøjen kommer i spil. Det er fire 1. kategorier og en 2. kategori. Man begynder i bunden af dalen, og det er en modbydelig stigning, og det bliver igen en modbydelig begyndelse på dagen.

Modbydelig stigning

Vi er langt henne i løbet, og jeg tror, at der er ryttere, som vil være kede af det. Vi vil se, at feltet er splittet over det hele. Vi kører op ad Col de Romme, og den er 8,8 km med 9 pct. i snit. Den har jeg kørt. Det er på små veje, og det er en modbydelig stigning. Der vil vi se en kæmpe eksplosion i feltet. Derefter følger en kort, men lidt teknisk nedkørsel, og så rammer man Col de la Colombiere. Det er altid hårdt med en hård stigning, efterfulgt af en nedkørsel, hvor du ikke rigtig træder, og så rammer du en ny stigning. Det bliver en rigtig, rigtig hård etape. Jeg tror, at man kan se de første tegn på, hvem der vinder Tour de France i dag."

Inden onsdagens kongeetape er den bedst placerede Team Saxo Bank-rytter Andy Schleck, som er to minutter og 26 sekunder efter den førende Alberto Contador.

Tv: Her styrter Jens Voigt

Andre læser

Mest læste

Del artiklen