Armstrong ville have jagtet skytter

Lance Armstrong ville have stillet cyklen, hvis han havde set den eller de personer, som fredag affyrede tre skud med en luftpistol mod Tour-feltet.

Artiklens øverste billede

Colmar

Den syvdobbelte Tour de France-vinder udtalte lørdag, at han er chokeret over skudepisoden, som fandt sted efter 165 kilomter af 13. etape fra Vittel til Colmar.

”Det er uhyrligt og svært at tro på. Det lyder jo nærmest som et eventyr eller en joke. Jeg ved ikke, hvad det er for nogle syge mennesker, der kan finde på den slags. Tænk hvis rytterne var blevet ramt i hovedet. Hvis jeg havde været der, var jeg hoppet af cyklen og løbet hen til dem... Men de kan jo stå langt væk, så det havde formentlig været umuligt at finde dem,” udtalte Lance Armstrong inden lørdagens etape.

Amerikaneren håber, at skudepisoden er et enkeltstående tilfælde, der ikke vil gentage sig.

"En ting er, at de bliver ramt, og at det gør ondt i et stykke tid, men tænk hvis de var ramt i hovedet. Det er skræmmende. Det er sygt," siger Armstrong.

Låret og pegefingeren

Skuddene ramte Oscar Freire og Julian Dean, som begge blev behandlet umiddelbart efter løbet.

”Oscar tog det pænt, da kuglen blev fjernet fra hans lår. Var han blevet ramt i øjet, kunne han have været blind. Jeg har aldrig oplevet noget lignende i min karriere,” udtalte Rabobanks læge Dion van Bommel efter løbet.

Ifølge Garmin-chefen Jonathan Vaughters blev Julian Dean ramt på sin pegefinger.

”Dette er en politisag, og det er trist, at sådan noget kan ske. Alle kan overvære Tour de France, og det er jo netop fordi, vi stoler på vores publikum. Den tillid må ikke blive brudt,” sagde Jonathan Vaughters.

Politiet i Frankrig er sat på sagen.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen