Holms store trøjedilemma

Mens rytterne sled i regn og kulde sad Brian Holm i Audien med et grimt dilemma, der handlede om to eftertragtede trøjer.

Artiklens øverste billede
Team Colombias sportsdirektør Brian Holm. Arkivfoto: Torben Stroyer.

Colmar

Det skortede ikke på gode ideer i Team Columbias førerkabine, hvor Brian Holm sad bag rattet i ly for regn og kulde. Men en vigtig rytter på holdet var svækket efter torsdagens meget hårde etape til Vittel i hedebølgen. Og det satte Brian Holm i et alvorligt dilemma, hvor han var ved at miste både den hvide og den grønne trøje.

Franskmanden Brice Feillu var nemlig stukket af sted, og han kunne true Tony Martins hvide trøje, hvis ikke Columbia satte tempo.

»Vi kunne vælge at sætte højt tempo, for Brice Feillu sidder derude, og han kører stærkt. På det tidspunkt er han ved at tage den hvide trøje fra Tony Martin. Hvis franskmanden kører hjem, tager han den hvide trøje fra os,« forklarer Brian Holm

Samtidig måtte den danske sportsdirektør tage højde for, at han ved at skrue tempoet en anelse i vejret kunne risikere at hjælpe Thor Hushovd til at få flere point end Mark Cavendish på stregen.

Og da Brian Holm var ved at give ordrer til kamp, måtte han holde igen.

»Da vi planlægger vores angreb, siger Tony, at han har dårlige ben. Han siger, at vi skal lade være at køre, for så bliver han sat af,« fortæller Brian Holm.

»Hvis Tony Martin havde lidt dårligere ben, havde vi både mistet den grønne og den hvide. Vi kunne godt køre stærkere for at køre Brice Feillu ind, men så ville vi måske også køre andre ind, og så ville Thor Hushovd få endnu flere point. Egentlig kunne vi ikke gøre andet end at sidde med hele holdet omkring Tony Martin og passe på ham. Han havde det dårligt,« fortæller den danske sportsdirektør.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen