Bruyneel raser mod radiostilhed

Tour de France-ledelsens forsøg med radiostilhed på dagens etape, var en kæmpe fiasko, mener belgiske Johan Bruyneel, der er sportsdirektør på storholdet Astana.

Artiklens øverste billede
Astanas sportsdirektør Johan Bruyneel - her i samtale med Lance Armstrong - var nådesløs i sin kritik af radioforbuddet under dagens Tour de France-etape. Foto: AP.

Protesterne var højlydte allerede inden dagens etape begyndte. Som noget nyt skulle dagens etape afvikles uden radiokommunikation mellem ryttere, holdledere og strateger – til stor frustration for en lang række af cykelhold.

Et af de hold, som har brokket sig højlydt over det nye tiltag, var Astana, og erfaringerne med forsøget har ikke fået kasakherne til at ændre indstilling.

20 år tilbage i tiden

»Man sætter holdene 20 år tilbage i tiden. Det er tåbeligt at fjerne et værktøj, alle bruger hver dag, i årets største løb. Efter min opfattelse opnåede man det stik modsatte, end man havde håbet med radiostilheden,« siger han og uddyber.

»Grunden til, at der ikke skulle bruges radio, var, at man ville se et mere attraktivt løb. Det var tydeligvis ikke, hvad der skete. Hvis det var, hvad man ville opnå, så var det en stor fiasko efter min mening,« lyder Bruyneels hårde ord.

Ja, det var ingen sindsoprivende etape – spørgsmålet er, om de mægtige cykelhold gjorde, hvad de kunne for at modarbejde initiativet. Det kan i hvert fald lade sig gøre, skulle de ønske det, lader Johan Bruyneel forstå.

»Det er stadig rytterne, der styrer, hvad der foregår i løbet,« slutter han.

Efter planen skal løbets 13. etape ligeledes afvikles uden brug af radiokommunikation.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen