Brian Holm er overflødig

Mark Cavendish vinder med og uden Brian Holms stemme i øret, og rytterne vil vide, hvad de helt præcist skal bruge den danske sportsdirektør til.

Artiklens øverste billede
Mark Cavendish spurtede sig til sin tredje etapesejr i årets Tour de France - uden hjælp fra sportsdirektør Brian Holm. Foto: AP.

Issoudun

Mark Cavendish. Hvem ellers? Det er holdningen i og uden for feltet, hvis det trækker op til en massespurt. Forskellen på sejren i dag og de andre sejre, som briten har vundet, var manglen på radiokontakt.

Derfor var etapesejren en sejr for rytterne og et nederlag for den danske sportsdirektør.

»Hvad helvede skal vi bruge dig til? Det er det første, som rytterne råber, da jeg kommer ind i bussen. Det lyder som om, at de er færdige med mig,« griner Brian Holm.

Mark Cavendish selv var ikke synderlig interesseret i snakken om radiokontakt.

»Jo, det var en nervøs dag, men planen var, at vi skulle være i front, og det var vi. Jeg havde otte mand omkring mig til sidst,« konstaterede han.

Etapens sidste kilometer kom faktisk som en overraskelse for Team Columbia. Brian Holm havde troet, at den var mere flad, end den var. Det varsler dårligt for de nærmeste konkurrenter, mener han.

»Sådan ser den ud på grafikken, men når man kører over den, finder man ud af, at den slet ikke er sådan. Hvis de andre hold ikke skulle vinde på en etape som i dag, kommer de aldrig til at vinde,« siger han.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen