Cykling

Italiensk supertalent politianmeldt af kollega: »Han væltede mig med vilje«

Den italienske cykelrytter Gianni Moscon er blevet meldt til politiet af Sebastien Reichenbach, efter Reichenbach tirsdag styrtede slemt.

Gianni Moscon blev nummer seks til verdensmesterskaberne i enkeltstart. Foto: Marit Hommedal/AP

Mens Gianni Moscon tirsdag eftermiddag kørte i mål som nummer syv i cykelløbet Tre Valli Varesine, sluttede Sebastien Reichenbachs sæson to timer tidligere i en italiensk vejkant.

Med 75 km til mål styrtede den schweiziske cykelrytter fra FDJ-holdet slemt, hvilket gav ham et brud omkring albuen.

Ifølge Reichenbach og sit hold var italienske Moscon fra det britiske Team Sky skyld i styrtet, hvorfor Reichenbach nu har anmeldt Moscon til det italienske politi og den internationale cykelunion, UCI.

»Jeg anmelder Gianni Moscon, fordi han væltede mig med vilje,« udtalte Reichenbach onsdag til Le Nouvelliste.

»Det var med vilje, flere ryttere så handlingen, og de er alle klar til at vidne imod ham,« udtalte Reichenbach ifølge cyclingnews.

Reichenbachs sæson er slut, da han skal gennemgå en operation pga. bruddet.

Det franske hold FDJ bakker på twitter op om deres skadede rytter.

»Dårligt nyt fra Italien: Sebastien Reichenbach, der styrtede tirsdag, har fået et brud omkring albuen, hvilket kræver en operation«.

»Styrtet var forårsaget af farlig opførsel af en konkurrent Gianni Moscon,« skrev FDJ.

Ifølge Moscon havde han ikke noget at gøre med styrtet.

»Det er ikke sandt. Det havde ikke noget at gøre med mig. Vi var på et sted med en ujævn vej, og Reichenbachs hænder gled af styret. Jeg har aldrig snakket med ham i mit liv,« sagde Moscon ifølge La Gazzetta dello Sport.

Ifølge Cyclingnews så er Reichenbach sikker på, at Moscon væltede ham for at hævne sig for et tweet, som Reichenbach skrev tilbage i april måned i forbindelse med Romandiet Rundt.

Uden at nævne Moscons navn skrev Reichenbach dengang: »Chokeret over at høre, at tåber taler racistisk og nedsættende i det professionelle felt. Du er en skændsel for vores sport«.

Ret hurtigt blev det offentligt kendt, at det var Moscon, der havde talt racistisk og nedsættende om FDJ's Kevin Reza. Team Sky kvitterede Moscons udtalelser med en seks uger lang suspendering.

»Det er et spørgsmål om at gøre gengæld efter situationen med mit tweet under Romandiet Rundt. Det var i sidste ende det, der fik ham suspenderet. Men jeg nævnte ikke engang hans navn,« siger Reichenbach.

23-årige Moscon har haft en sæson, der har været præget af op- og nedture.

Mens den unge italiener imponerede med en femteplads i årets Paris-Roubaix og vandt de italienske mesterskaber i enkeltstart, så har andre sager og beskyldninger om først racisme og nu om farlig kørsel også trukket overskrifter.

Så sent som ved VM i Norge i slutningen af september blev Moscon efter løbet diskvalificeret, da han undervejs havde hægtet sig på en italiensk servicebil.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her