*

Cykling

Cykelveteran taget for motordoping - batteriet var skjult i vandflaske

Amatørrytter havde gemt motor i cykelstel, men blev afsløret.

Hollandske Femke van den Driessche blev taget under ved i 2016 med en motor skjult i stellet. Foto: AP

Det er ikke kun topatleter, der nogle gange forsøger at snyde sig til succes.

Det første tilfælde af motordoping er blevet afsløret i fransk cykelsport, og det drejer sig om en 43-årig veteranrytter. Han blev fældet under et løb i weekenden i Saint-Michel-de-Double i nærheden af Bordeaux efter, at fransk politi og de franske antidopingmyndigheder fik et tip.

Det skriver mediet cyclingnews.com

Der skulle angiveligt være tale om en motor, der var gemt i stellet, mens batteriet var skjult i en vandflaske.

Den tidligere professionelle franske rytter Christophe Bassons, der selv deltog i løbet,  var med til at afsløre svindelnummeret. Han fik mistanke til rytteren, der kørte meget stærkt på en stigning, og bad ham efterfølgende om at se hans cykel.  

»Han blev overrasket. Men da jeg fjernede vandflasken kunne jeg se ledningerne,« siger Bassons til den franske sportsavis L'Equipe.

Derefter blev cyklen undersøgt og beslaglagt af politiet.

Rytteren kan nu se frem til en lang karantæne, ligesom han også kan risikere at skulle en tur på anklagebænken for bedrageri.

Det er anden gang i år, at en amatørrytter bliver taget med motordoping.

Tidligere på året blev en italiensk veteranrytter taget med en lignende konstruktion i sin cykel under et løb ved Brescia.

»Min frygt er, at vi vil opleve en del snyd i amatørrækkerne, fordi teknologien er tilgængelig, men vi har ikke udstyret til at fange det på samme måde som i professionel cykling,« siger Michel Callot, der er præsident for det franske cykelforbund.

I 2016 blev den belgiske cykelcross-rytter Femke van den Driessche taget med en motor under VM i 2016. Hun fik efterfølgende en karantæne på seks år.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Cykelmagasinet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her