Cykling

Løbsdirektør ærgrer sig over aflysning

PostNord Danmark Rundts løbsdirektør Jesper Worre ærgrer sig over aflysningen af anden etape af cykelløbet.

Arrangørerne af Post Nord Danmark Rundt pakker sammen. Foto: Finn Frandsen

Det skulle have været endnu en festdag i cyklingens tegn, da anden etape af PostNord Danmark Rundt skulle køres på Fyn, men på grund af hårde vejrforhold kom festen aldrig i gang og endte uforløst før tid.

Halvvejs på ruten blev etapen helt aflyst på grund af de kraftige vindstød og det massive regnvejr på Fyn.

Det betyder, at etapen helt udgår af regnskabet i dette års PostNord Danmark Rundt, der fortsætter efter planen med 3. etape fra Otterup til Vejle.

”Nogle hold syntes, at vejret var kritisk, andre syntes det ikke, men det var rytterne, der tog beslutningen. Konditionerne på Sydfyn var ikke til at køre cykelløb,” siger løbsdirektør Jesper Worre.

PostNord Danmark Rundt blæser og regner væk: Anden etape er aflyst

Beslutningen om at stoppe løbet blev taget efter cirka 100 kilometer, da rytterne længe havde kørt i strid blæst og kaskader af regn, men Jesper Worre havde håbet, at man kunne have ventet med at tage beslutningen til ruten havde ført rytterne i medvind fra Faaborg mod Odense.

”Det er ærgerligt for cykelløbet, for det er aldrig sket, at vi har været nødt til at aflyse en etape, men vi kan ikke gøre noget med de regler, der er,” siger Worre med henvisning til den internationale cykelunions såkaldte Extreme Weather Protocol, der giver cykelryttere ret til at aflyse en etape, hvis de føler, at deres helbred er i fare.

”Vi havde ikke regnet med, at den skulle bruges her i kongeriget, og så kan man spørge, om det var en succes at flytte løbet til september.

Det ved vi på lørdag, men til næste år har vi ansøgt om at afvikle løbet i begyndelsen af august. Det er vores første efterårsstorm i år, og den er kommet lidt for tidligt,” fortæller løbsdirektøren.

PostNord Danmark Rundt fortsætter torsdag, hvor den oprindeligt planlagte 3. etape gennemføres fra Otterup til Vejle.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her