Cykling

Politiet før Danmark Rundt: Find den gode sportsstemning og lidt tålmodighed frem

Tredje etape af cykelløbet finder bl.a. i Sydøstjyllands politikreds.

PostNord Danmark Rundt 2017 er den 27. udgave af cykelløbet. Foto: Mikkel Khan Tariq

Når tredje etape af cykelløbet PostNord Danmark Rundt torsdag rammer den sydøstlige del af Jylland, vil trafikken i området formentlig blive påvirket.

Tredje etape

Etapen starter i Otterup på Fyn og slutter i Vejle. Ruten er 183,6 km og er årets kongeetape med stigninger i blandt andet Vejle Ådal, på bakken på Gl. Ribevej og Koldingvej og 21%-stigningen på Kiddesvej i Vejle.

Kilde: Sydøstjyllands Politi

»Find den gode sportsstemning og lidt tålmodighed frem,« opfordrer Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Cykelrytterne kører på tredje etape ind i politikredsen ad Den gamle Lillebæltsbro og videre gennem byerne Taulov, Egtved og Bredsten, før etapen slutter i Vejle.

»Cykelløbet er en festdag med rigtig mange involverede og det kan naturligvis ikke undgås, at trafikken bliver påvirket, når løbet kommer forbi. Vi er med på hele ruten og vil undervejs standse trafikken på landevejene kortvarigt indtil rytterne har passeret,« udtaler Morten Anker Jensen,politiinspektør ved Sydøstjyllands Politi.

Farce og havudsigt, da ung dansker tog første stik i PostNord Danmark Rundt

I Vejle vil flere enkelte veje torsdag være helt eller delvist spærret. Derudover er flere busruter ændret.

»Vi håber naturligvis, at folk tager det med godt humør og viser hensyn. Det er jo altid en god idé at tage hjemmefra i god tid. Og hvis man planlægger at følge rytterne i på opløbsstrækningen, så kom i god tid, gerne på cykel, da det måske kan være svært at finde en parkeringsplads,« lyder det fra politiinspektøren.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her