*

Cykling

Stoledans før udtagelse til VM i Bergen

Vuelta a España var sidste chance for at vise sig frem for en stribe ryttere inden tirsdagens VM-udtagelse.

Jakob Fuglsang har siden sin medalje ved OL i Rio vist storform. Skader truer dog hans VM-deltagelse. Arkivfoto: Gregers Tycho

Selvom lørdagens helt store historie i Vuelta a España var Alberto Contadors store ridt mod en etapesejr, var der på vej op ad Angliru-bjergets etager også andet at spærre øjnene op for.

I feltet med de resterende stjerneryttere som Christopher Froome og Vincenzo Nibali havde en utrættelig dansker nemlig sat sig i front for at matche ”El Pistoleros” tempo. Han var der for at holde sin holdkaptajn på podiet, men lignede i ligeså høj grad en mand til audition som nyt DSB-lokomotiv.

Den sejtrækkende rytter var Søren Kragh Andersen, som forud for arbejdet i favoritfeltet havde brugt eftermiddagen på at vise sig frem som en af de stærkeste i et stort udbrud.

Søren Kragh Andersen har vist storform i Vueltaen. Arkivfoto: Polfoto

VM i Bergen

De danske chancer

  • Ruten til herrernes linjeløb er 267,5 kilometer lang og inkluderer 11 rundture på en 40 kilometer lang strækning, der inkluderer en mindre stigning.
  • Michael Valgren og Magnus Cort er udvalgt til at køre efter dansk sejr.
  • Valgren har udpeget et angreb på rutens stigning på sidste omgang som sin chance, mens Cort håber på en massespurt.

Arbejdsindsatsen fra den unge dansker var imponerende – og hans sans for timing ligeså. Med lørdagens kraftpræstation gør Kragh Andersen sig nemlig højaktuel før tirsdagens udtagelse af de sidste fire ryttere til herrernes linjeløb ved VM i Bergen.

Landstræner Anders Lund venter nemlig til sidste øjeblik med at udtage de sidste ryttere til løbet, der køres om to uger. Kun sprinteren Magnus Cort, der også kørte årets Vuelta, og Michael Valgren er således sat på holdkortet allerede nu.

Den sene deadline er sat for at sikre sig de mest formstærke ryttere, har Lund forklaret.

»Der er bestemt en mulighed for at køre sig til en VM-billet. I det hele taget er Vueltaen god forberedelse til VM, og der er flere af de navne, som skal køre løbet, der er i spil,« har Anders Lund, der søndag ikke var tilgængelig for yderligere kommentarer, tidligere fortalt til TV 2 Sport.

Fuglsang i spil

Selvom matematikken umiddelbart går op, hvis Magnus Cort og Michael Valgren suppleres af Corts fire resterende Vuelta-kolleger, Lasse Norman-Hansen, Christopher Juul-Jensen, Michael Mørkøv og altså Søren Kragh Andersen, er regnestykket ikke helt så simpelt. Mange danske ryttere fra højeste niveau er nemlig ikke med i Spanien, og blandt dem er nogle af de potentielt stærkeste resterende kort.

Landstræner udpeger de to danske VM-kaptajner

En af disse er Mads Pedersen, som for lidt over en måned siden blev dansk mester på landevejen og af flere eksperter regnes som næsten sikker på en VM-plads. Erfarne Matti Breschels muligheder spekuleres der også over trods en skuffende sæson.

Den største ubekendte faktor i de den danske VM-snak er dog manden, som også er Danmarks nok bedste cykelrytter, Jakob Fuglsang. Styrt i først Tour de France og siden et gadeløb i Herning har nemlig resulteret i stor usikkerhed om Fuglsangs form, efter han først på sommeren vandt Criterium du Dauphine.

Ængstelsen for hans aktuelle form er ikke blevet mindre af, at han fredag udgik af et endagsløb i Quebec. Hans sidste chance for at vise sig frem er søndag aften efter denne artikels deadline, når han kører endnu et endagsløb i Canada

Tirsdag bliver den sidste danske deltager i mændenes enkeltstart også udtaget. Her er den danske mester Martin Toft Madsen allerede blevet udvalgt.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Cykelmagasinet.dk
Flere nyheder på Cykelmagasinet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her