Kwiatkowski og Sky vinder i San Sebastian

Vinderen af Clasica Ciclista San Sebastian skulle lørdag findes, og Michal Kwiatkowski var først over stregen.

Polske Michal Kwiatkowski (Sky) vandt lørdag Clasica Ciclista San Sebastian, da han i en sprint tog sejren i en lille gruppe på fem ryttere i et udbrud.

Han vandt foran Mikel Landa (Sky), Tony Gallopin (Lotto Soudal), Samuel Dumoulin (AG2R) og sidste års vinder af løbet, Bauke Mollema (Trek).

Kwiatkowski, der havde bevaret den fine form fra Touren, var på papiret den hurtigste af de fem ryttere, og den status levede han op til.

Det vindende Sky-hold spillede sine kort helt rigtigt under løbet, men der skulle også arbejdes hårdt i løbet af dagen, før sejren kom i hus.

Efter cirka ti kilometer af den 231 kilometer lange rute fik et udbrud slået hul til feltet.

Udbruddet blev ved med at øge afstanden til feltet, og da der var kørt 137 kilometer, og rytterne for første gang ramte stigningen Jaizkibel, var afstanden ned til feltet på 5 minutter og 20 sekunder.

Men så tog feltet kontrol over løbet, og ført an af Sky-holdet holdt feltet udbruddets forspring nede på fire minutter. Som løbet skred frem, blev forspringet mindre.

Da der var 57 kilometer til mål, blev udbruddet hentet. Det resulterede i, at der blev sat adskillige angreb ind efterfølgende, men ingen lykkedes med at få slået et ordentligt hul.

Med 40 kilometer til mål lykkedes det for en gruppe med blandt andre den italienske Sky-rytter Gianni Moscon at få slået hullet.

Gruppen voksede til 16 ryttere, inden Moscon stak af med 25 kilometer til mål. Han måtte dog se sig indhentet som ene mand i spidsen efter 15 kilometer.

På de sidste kilometer stod det klart, at vinderen skulle findes mellem Landa, Gallopin, Kwiatkowski, Dumoulin og Mollema, der havde distanceret sig fra feltet og havde dannet en gruppe.

Sky havde fordelen med to ryttere, og på opløbsstrækningen viste Kwiatkowski, at han var den hurtigste af de fem, da han tog sejren.

Kwiatkowski er tidligere verdensmester i landevejscykling fra 2014, og polakken har også vundet forårsklassikeren Amstel Gold Race i 2015.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen