Brian Holms hold ramt af sygdom

QuickSteps nedtur på 16. Etape skyldes angiveligt en mavevirus.

Det så skidt ud, da det belgiske storhold QuickStep tirsdag lod deres irske klassementshåb Dan Martin blafre i mistralvinden, mens Chris Froome og Team Sky tonsede løs i en nådesløs udskilning, som konstant flæskede ud i en frontgruppe, som til sidst var nede på bare 22 ryttere.

Dan Martin havde dog ingen ”bøf” med sine team-kolleger efter etapen til Drome området, som blev langt hårdere end forventet på grund af både varme og hård tempokørsel.

QuickStep måtte allerede inden starten sige farvel til stjernenavnet Philippe Gilbert, som måtte melde pas på grund af en mavevirus og forårets store navne i brostensløbene var ikke ene om at være ramt.

»Den var gal allerede mandag, men vi forsøgte at holde masken. Stybar var syg og Vermote var syg, så til slut var derkun Jack Bauer og Gianluca Brambilla til at beskytte mig. De gjorde hvad de kunne,« erklærede Martin, som tog det ærgerlige tidstab på et lille minut med oprejst pande.

Ikke slut endnu

»De er selvfølgelig ærgerligt og vi har arbejdet så hårdt på at holde os i front, men løbet er ikke slut endnu,« pointerer Martin, som faldt to pladser tilbage til en syvendeplads og nu er 2.03 efter Chris Froome.

»Den sidste stigning, vi skulle opad i dag fik alle op i det røde felt og desværre kom der nogle styrt, som sendte mig langt tilbage i frontgruppen, fordi jeg selv var tæt på at ryge med ned og samtidig var nedkørslen vildt farlig,« kom det ærligt fra den irske klatrer.

Team Sunwebs australske universalrytter Michael Matthews snuppede sin anden etape i årets Tour og med 16 kørte etaper, har QuickStep og Sunweb vundet halvdelen tilsammen.

Lars B. Jørgensen, Jyllands-Postens udsendte medarbejder

Andre læser

Mest læste

Del artiklen