Aru: Fuglsangs exit et stort tab

Astanas mand i gult kommer til at savne assistance for at holde et minimalt forspring på seks sekunder.

Artiklens øverste billede
Fabiu Aru er stadig i gult. Foto: Christophe Ena/AP

FOIX

Fabio Aru var både lettet og bekymret, da han gjorde status efter at være kommet i mål på fredagens eksplosive etape.

De gode nyheder var, at den 27-årige italiener stadig kunne iføre sig gult. De dårlige, at han er bevidst om holdets svækkede tilstand i lyset af Fuglsangs exit.

”At miste Jakob er dårlige nyheder både for mig selv og holdet. Jeg så hans styrt forleden, det er et stort tab,” vurderer Aru, som åndes i nakken af en håndfuld ryttere med omkring et minut eller under op til sig.

”Fra et tilskuersynspunkt må det have være spændende i dag. Men jeg forholdt mig rolig. Jeg har mistet to holdkammerater allerede, andre er skadede, men forhåbentlig er de i bedring,” lød det fra Aru, som må formodes at skulle hente yderligere tid på Chris Froome, hvis han vil gøre sig håb om at vinde sit første Tour de France.

Fabio Aru får nok at se til, hvis han skal forsvare sig mod alle sine formodede konkurrenter af en vis kaliber.

Også Nairo Quintana meldte sig ind i løbet på Bastille-dagen med en længe ventet offensiv, så den gådefulde colombianer nu kun er godt to minutter fra den gule trøje på en samlet ottendeplads.

Lørdag og søndag kommer Tour-feltet ikke for alvor i karambolage med de store bjerge, men terrænet i Massif Central er et minefelt af lumske udfordringer, og Fabio Aru får masser at se til.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen