Fuglsang kørte sig ud af topstriden i fransk triumf

Jakob Fuglsang faldt ud af Tour-toppen efter torsdagens hårde etape, der blev vundet af franske Romain Bardet.

Artiklens øverste billede
Onsdag fik Jakob Fuglsang konstateret brud på både håndled og albue, og selv om han altså gav det en chance på torsdagens etape, var der ikke noget at stille op. Foto: Christophe Ena

Den tredobbelte Tour de France-vinder Chris Froome (Sky) er alligevel ikke usårlig.

Det viste rivalerne på torsdagens hårde 12. etape, hvor Romain Bardet (AG2R) tog en flot sejr, mens Fabio Aru (Astana) overtog den gule førertrøje fra Froome.

Det skete efter en dramatisk afslutning, som Jakob Fuglsang (Astana) ikke var en del af.

Det skadede danske klassementhåb måtte opgive at følge med favoritterne op ad den tredjesidste stigning og tabte omkring 28 minutter.

Spørgsmålet er, om det var det sidste, man så til Fuglsang i løbet.

Onsdag fik han konstateret brud på både håndled og albue, og selv om han altså gav det en chance på torsdagens etape, var der ikke noget at stille op.

Etapen blev præget af et 12-mands-udbrud, der slap af sted kort efter start, men i takt med at rytterne kørte ind på torsdagens hårde stigninger, blev frontgruppen hurtigt decimeret.

Til sidst var kun Stephen Cummings (Dimension Data) tilbage, og en overgang så det godt ud for den 36-årige brite, men han knækkede tæt på toppen af næstsidste stigning.

Dermed var det op til en gruppe af klassementfolk at kæmpe om etapesejren.

Bemærkelsesværdigt var hverken Nairo Quintana eller Alberto Contador i den gruppe.

De to stjernenavne faldt af favoritfeltet, da tempoet blev skruet op mod slutningen, og begge tabte mere end to minutter.

Det var Froomes hjælpere Mikel Nieve og Mikel Landa, der sørgede for at holde høj fart frem til den sidste, meget stejle stigning.

Men tempoet knækkede tilsyneladende også deres egen kaptajn, der slet ikke kunne være med, da først Fabio Aru og siden Romain Bardet accelererede.

Fredag venter endnu en bjergprøvelse, når rytterne skal ud på en blot 101 kilometer etape med tre seje stigninger.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen