Dansk udbrud, fransk sejr

Michael Valgren forsøgte sig behjertet på en dag, hvor Lilian Calmejane holdt den franske fane højest.

Artiklens øverste billede
Franske Lilian Calmejane fejrer sejren på lørdagens etape i Tour de France. Foto: Peter Dejong

STATION DES ROUSSES — Om hundrede år er alting glemt. Og om et par år vil det næppe være andet end nørder og nærmeste familie, som har sat Michael Valgrens syvendeplads på en hård og svær dag i Jura-bjergene ind i den store gemmebog.

Sådan er vilkårene og den blonde dansker var da heller ikke i nærheden af at fange Lilian Calmejane, der bekræftede sin status som et af fransk cykelsports mange lovende unge talenter.

Alligevel var der masser af tilfreds at spore på Astana forud for søndagens frygtindgydende bjergetape til Chambery.

Fabio Aru, der kørte ind side om side med Michael Valgren, gav en krammer og et par italienske ord med på vejen, inden han forsvandt ind i bussens svale mørke.

Mælkesyre

Selv tog Valgren fat på at rulle mælkesyre ud af benene. Og fik kort efter selskab af Jakob Fuglsang, der var kommet i mål på en 25. plads i det knap 40 mand store felt, hvor alle favoritterne sad samlet.

Klassementet vil blive flået i stumper og stykker. Der vil være mange, som mister rigtig meget tid. Chris Froome – om søndagens etape

Stadig med sved og vejstøv i ansigtet virkede Fuglsang enormt lettet over mødet med det blændende smukke landskab i Jura-bjergene. For første gang siden Fuglsang onsdag led et tidstab i på femte etape, blev benene testet i mere direkte kamp med tyngdeloven.

»Det var dejligt at stå tilbage med en god følelse. Det var lummert i dag, men ikke helt så varmt og med bagende sol som forleden, hvor jeg begik en fejl, hvor jeg ikke blev kølet ordentlig ned. Jeg tror selv, det var derfor, jeg ikke var med helt fremme. Forhåbentlig bliver det lidt koldere de næste dage,« lød det fra Fuglsang, som havde en ret enkelt plan for de 181 km, der venter feltet på 9. etape søndag.

Prøv noget

»Det er meget enkelt, følg med så længe som muligt, og hvis der er gode ben, så prøv noget.«

Men kan man glæde sig til en etape som den, I skal ud på?

»Ja, det skal man,« kommer det med et glimt i øjet fra Fuglsang.

Skal man tro Chris Froome, bliver det en blodig søndag for mange i klassementet. Manden i den gule trøje forudser logisk nok, at tre bjerge uden for kategori vil være bestialske benknusere.

»Klassementet vil blive flået i stumper og stykker. Der vil være mange, som mister rigtig meget tid. Det er en etape, som vil give en enormt definitiv udskilning og i sværhedsgrad er det den værste i årets Tour,« pointerer Froome.

Den tredobbelte Tour-vinder har et forspring på 14 sekunder til Team Astana Fabio Aru, 39 sekunder til Richie Porte og 54 sekunder til Nairo Quintana.

Jakob Fuglsang er at finde på en 15. plads med et minus på 1.33.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen