Norsk sprinter slået med en halv milimeter

Norge tabte på målfoto fredag og er fortsat uden en etapesejr siden 2014.

Artiklens øverste billede
Edvald Boasson Hagen blev slået med absurde 3/1000 dele af et sekund af tyske Marcel Kittel (til venstre). Foto: Christophe Ena/AP

NUIT-SAINT-GEORGES

Nordmændene forstår som få at fejre sig selv og deres succes. Men i Tour de France er der ved at blive længere imellem succesoplevelserne.

Fredag var det så tæt på, som det kan komme da Edvald Boasson Hagen blev slået med absurde 3/1000 dele af et sekund, hvilket svarer til en halv millimeter, af tyske Marcel Kittel.

Edvald Boasson Hagen har ikke vundet i Tour de France siden 2011 og sidste norske etapesejr kom tilbage i 2014, hvor Alexander Kristoff fik to af slagsen.

»Det er virkelig en skam, men på den anden side giver det optimisme,« lød reaktionen fra Hagen, der er kommet tættere på en sejr i den første uge. Ikke mindst i fraværet af team-kollega Mark Cavendish, som var Dimension Datas håb indtil det voldsomme styrt på fjerde etape, der tvang briten ud af løbet med et brækket skulderblad.

Tætteste nogensinde

»Det var den tætteste spurt i min karriere og jeg er bare glad for, at jeg formåede at kaste cykle frem og nå forbi Hagen,« lød det fra Kittel efter etapen.

»Jeg var faktisk ikke så overrasket over at se Edvald køre så god en spurt, for han er blevet hurtigere, jo længere vi er kommet hen i løbet.«

Med sin 12. Tour-etapesejr i karrieren nåede Kittel op på landsmand Erik Zabels samlede antal. Men ifølge Kittel er den ellers opnåelige rekord ikke et mål i sig selv.

»Jeg har sagt det før, men jeg kører ikke for at slå rekorder. Først og fremmest er det skønt for mig, at jeg nyder min cykling, og så tager jeg det andet med.«

Andre læser

Mest læste

Del artiklen