Valgren afslører sin mest kuriøse Tour-oplevelse

At køre et etapeløb over tre uger betyder mange nye hoteller. Ikke alle er lige strømlinede.

Artiklens øverste billede
Foto: Claus Bonnerup

NUITS-SAINT-GEORGES

Michael Valgren er godt i gang med karrierens tredje Tour de France. Og selv om der bliver tilbragt mange timer både på landevej, bus, massagebriks og aftenens middagsbord, skal en atlet passe sin nattesøvn.

Hvilket ikke nødvendigvis er nemt, når der er en ubuden gæst på værelset, fortæller Valgren.

»Da jeg kørte min første Tour (i 2015, red.) delte jeg værelse med Rafal Majka og jeg havde taget et par cookies op, som jeg havde lagt i natskuffen ved sengen. Midt om natten vågner jeg ved en masse støj, der lyder som om, det kommer meget tæt på. Og der når at gå en del tanker igennem hovedet på mig, inden jeg finder ud af, at det må være en mus, der er på spil. Nå, men næste morgen er min cookie selvfølgelig væk, så kunne jeg lære det, åbenbart. Siden har jeg altid spist op, inden jeg lukker øjnene,« lyder det fra Valgren, hvis Tour i 2015 sluttede med sygdom og ærgrelse, da den nu 25-årige dansker måtte udgå på 19. etape.

Hedebølge hård

I år har Valgren indtil videre hverken haft problemer med helbredet eller ubudne gæster på hotelværelset. Til gengæld er den franske hedebølge hård ved vendelboen, der torsdag klagede over, at Astana ikke havde sørget for kølende isposer til at smide under trøjen under etapen.

»Det er der kommet styr på nu. Ellers bliver jeg godt nok meget skuffet,« siger Valgren med et smil, der ikke lader skjule, at det virkelig er alvor.

»Jeg får altid problemer, når varmen rammer de temperaturer, vi har hernede nu, så det er vigtigt for mig at blive kølet ned, hvis jeg skal holde hele vejen.«

Andre læser

Mest læste

Del artiklen