Cykling

Tydeligt forvirret rytter kørte videre med hjernerystelse

På 2. etape af Amgen Tour of California styrtede den lettiske rytter Tom Skujins, og brækkede et kraveben og fik hjernerystelse. Efterfølgende prøvede han at køre videre, men skulle han være blevet stoppet?

I høj fart på vej ned ad Quimby Road i Tour of California styrtede Canondale-Drapac-rytteren Tom Skujins. Styrtet efterlod Skujins forvirret, forslået og ude af stand til at komme tilbage på cyklen uden hjælp fra den neutrale service. Senere undersøgelser viste også, at Skujins havde brækket et kraveben og reddet sig en hjernerystelse.  

»Jeg husker ikke styrtet eller de næste 15 minutter. Efter nedkørslen husker jeg kun, at jeg sidder i en gruppe, og det går op for mig, at jeg har tabt tid, og at mit kraveben er brækket. Så kommer mit hold op på siden af mig, og sætter mig ind i bilen. Det var den rigtige beslutning,« fortalte Tom Skujins efter at være kommet ud fra hospitalet til Cyclingtips.

I videoen ses det, hvordan Tom Skujins vælter, da han forsøger at komme tilbage på cyklen, og efterfølgende slingrer han rundt på vejen, og er tæt på at blive kørt ned af ryttere bag fra, da han forsøger at krydse vejen.

Tom Skujins kom tilbage på cyklen, men blev efter nogle kilometer i sadlen stoppet af sit eget hold, og taget ud af løbet. Spørgsmålet er nu, om nogen skulle have stoppet Tom Skujins, og i så fald hvem?

Ved flere lejligheder er det set, at cykelryttere efter et styrt hurtigt springer tilbage på cyklen, og først derefter finder ud af, hvad der er galt. Skulle den neutrale service have stoppet Skujins i at komme tilbage på cyklen i denne situation?

»Det var et styrt i høj fart og uheldigvis skete det på et tidspunkt, hvor løbet var meget fragmenteret, hvilket forsinkede informationen, og det gør situationen ekstremt svær. Tom Skujins fortsatte instinktivt med at køre, men det var klart, at han ikke kunne køre videre,« fortalte Tom Southam, sportsdirektør på Canondale-Drapac.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her