Cykling

Stærk slutspurt sikrede Sagan den 16. sejr i Californien

Verdensmesteren gemte sig længe i feltet, men han endte alligevel som vinder af 3. etape i Tour of California.

Den slovakiske cykelstjerne Peter Sagan nappede tirsdag karrierens 16. etapesejr i Tour of California.

Den 27-årige verdensmester triumferede på 3. etape, da han var hurtigst i en massespurt efter 186,5 kilometer på de amerikanske landeveje.

Sagan var ikke med helt fremme, da rytterne kørte ind på den sidste kilometer. Han fik alligevel manøvreret sig frem, og til sidst kunne ingen følge ham.

- Jeg var virkelig langt efter.

- Da jeg kom igennem det sidste sving, var det hele meget rodet blandt de forreste, og så begyndte jeg bare at sprinte, og blev ved og ved, siger Peter Sagan ifølge cyclingnews.com.

Slovakken er med sine 16 etapesejre den mest vindende rytter i cykelløbets historie.

Tyske Rick Zabel (Katusha), Simone Consonni (UAE Team Emirates og Alexander Kristoff (Katusha) kom ind på næste placeringer.

I 2015 vandt Peter Sagan Tour of California. Det kommer sandsynligvis ikke til at gentage sig i år, hvor slovakken er mere end ti minutter efter de bedste i klassementet.

I den samlede stilling er det i stedet holdkammeraten på Bora-Hansgrohe-holdet, polske Rafal Majka, der indtager førstepladsen.

Majka har et forspring på to sekunder til newzealænderen George Bennett (Team LottoNL-Jumbo).

Tour of California består af syv etaper og slutter på lørdag.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her