Annonce
Cykling

Andy Schleck skal i mental genoptræning

Den tidligere Tour-vinder døjer stadig med efterveerne af et voldsomt styrt i 2012.

Andy Schleck har tidligere i år måttet opgive at fuldføre Tour Down Under og Tour de Méditerraneen. Foto: Bas Czerwinski/AP

Den tidligere Tour-vinder og Team Saxo Bank-rytter, Andy Schleck, udgik mandag eftermiddag af det italienske etapeløb Tirreno-Adriatico. Dermed kan den 27-årige luxembourgske bjergspecialist føje endnu et til den lange liste af løb, han ikke har gennemført, siden han styrtede voldsomt og brækkede sit haleben i juni 2012.

Situationen får nu Andy Schlecks hold, Radioshack, til at tage nye midler i brug.

”Andy har vundet Touren. Han er blevet nummer to to gange. Der er noget galt, hvis han ikke gennemfører et løb som Tirreno-Adriatico. Vi er nødt til at finde ud af, hvad det er, arbejde tæt sammen med ham og se, hvad tiden bringer,” siger talsmand Tim Vanderjeugd til Jyllands-Posten.

Mental genoptræning

Problemet er tilsyneladende, at Andy Schleck er nervøs for nedkørsler og den til tider hektiske tilværelse, når man kører i feltet. Konklusionen er i hvert fald, at problemerne ikke kun er fysiske.”Vi er nødt til at se på den mentale side af hans genoptræning. For det er ikke kun fysisk. Det vidste vi, men vi er tydeligvis nødt til at prioritere det,” siger Tim Vanderjeugd og tilføjer, at holdet nu vil tilknytte en psykolog udefra.

Op til Tour de France 2011 fortalte Andy Schleck i en dokumentar på Danmarks Radio, at han frygter nedkørslerne. Men det kan man ikke klandre ham, understreger Tim Vanderjeugd.

”Jeg tror, at mange er bange for nedkørslerne. Mange er ved at skide i bukserne, når de kører med 80 eller 90 km/t ned ad et bjerg,” siger han.

Støtten er intakt

Selvom Andy Schlecks forberedelser til sommerens Tour de France lider på nuværende tidspunkt, fastholder Radioshack støtten til Andy Schleck.

”Det er ikke en sjov dag for os. Men det er centralt for os at sige, at vi står bag ham, og vi tror på, at han kan komme tilbage. Vi tror på det, han har opnået i fortiden, og vi vil gøre ham bedre,” understreger Tim Vanderjeugd.

”Han er stadig en glad fyr. Han er ikke deprimeret eller noget. Men der er meget i spil, når man har været ude så længe og er styrtet så hårdt. Når man har været så skadet.”

Dårligt vejr tvang foruden Andy Schleck en lang række af ryttere til at stige af cyklen på mandagens etape af Tirreno-Adriatico.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Cykelmagasinet.dk
Flere nyheder på Cykelmagasinet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her