Det spiser Giro-rytterne
Kroppen går fuldstændig kold, hvis man ikke får det rigtige mad, fortæller tidligere rytter.
Rytterne i Giro d'Italia-feltet fik deres madpakker halvvejs på mandagens etape.
Team Saxo Banks madpakker, som rytterne modtager i en forplejningszone på ruten, indeholder ikke meget. En gel fyldt med kulhydrater, en kage og en energidrik er alt, hvad rytterne får på etapen.
Nogle ryttere får dog også andet, afslører Peter Luttenberger, der er tidligere rytter på Bjarne Riis' hold og blev nummer fem i Tour de France i 1996.
"Jeg kunne godt lide at få brød med philadelphia og nutella samt noget chokolade, når jeg kørte løb som dette," siger østrigeren til jp.dk.
Man kan gå helt kold
Peter Luttenberger har trukket sig tilbage fra cykling og fungerer under Giro d'Italia som en slags turistguide for gæster til det tyske hold Team Netapp, der er wildcard-deltager i løbet.
Han fortæller, at han spiste hver 50. km.
"Det er ekstremt vigtigt at spise rigtigt, for ellers går man helt kold. Det har jeg prøvet et par gange, og det er ikke rart," siger Peter Luttenberger og forklarer, at sukker er det vigtigste for kroppen, når man er i gang med et cykelløb af den her kaliber.
Selvom der ikke bliver indtaget meget under en etape i et verdens hårdeste cykelløb, så er det altså alligevel nok til, at rytterne kan præstere dag efter dag i tre uger.