Det spiser Giro-rytterne

Kroppen går fuldstændig kold, hvis man ikke får det rigtige mad, fortæller tidligere rytter.

Artiklens øverste billede
Denne gel er hovedmåltidet på etapen for rytterne i Giro d'Italia. Foto: JP

Rytterne i Giro d'Italia-feltet fik deres madpakker halvvejs på mandagens etape.

Team Saxo Banks madpakker, som rytterne modtager i en forplejningszone på ruten, indeholder ikke meget. En gel fyldt med kulhydrater, en kage og en energidrik er alt, hvad rytterne får på etapen.

Nogle ryttere får dog også andet, afslører Peter Luttenberger, der er tidligere rytter på Bjarne Riis' hold og blev nummer fem i Tour de France i 1996.

"Jeg kunne godt lide at få brød med philadelphia og nutella samt noget chokolade, når jeg kørte løb som dette," siger østrigeren til jp.dk.

Man kan gå helt kold

Peter Luttenberger har trukket sig tilbage fra cykling og fungerer under Giro d'Italia som en slags turistguide for gæster til det tyske hold Team Netapp, der er wildcard-deltager i løbet.

Han fortæller, at han spiste hver 50. km.

"Det er ekstremt vigtigt at spise rigtigt, for ellers går man helt kold. Det har jeg prøvet et par gange, og det er ikke rart," siger Peter Luttenberger og forklarer, at sukker er det vigtigste for kroppen, når man er i gang med et cykelløb af den her kaliber.

Selvom der ikke bliver indtaget meget under en etape i et verdens hårdeste cykelløb, så er det altså alligevel nok til, at rytterne kan præstere dag efter dag i tre uger.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.