Tour-vinder dømt i hackersag

Floyd Landis er ikke kun en skandaliseret cykelrytter. Nu er han også dømt for hacking.

Artiklens øverste billede
De franske dommere mener, at Landis er hjernen bag operationen, som omfatter indbrud på en computer i det laboratorium, som afslørede amerikanerens brug af doping. Arkivfoto: AP

Dopingsagen som gjorde en ende på Floyd Landis’ karriere og kostede ham sejren i Tour de France, er langt fra glemt. Han er nu også idømt 12 måneders betinget fængsel for hacking af en fransk domstol.

Sagen har relation til den positive dopingprøve, som Floyd Landis afgav under Tour de France 2006. Sammen med sin daværende træner, Arnie Baker, var Floyd Landis under anklage for at have tiltvunget sig adgang til computersystemet på Wada’s dopinglaboratorie i Chatenay-Malabry i Frankrig, der analyserede hans blodprøver.

Snu pressestrategi

Ifølge NY Times stjal Floyd Landis og Arnie Baker angiveligt sagsakter fra det franske laboratorium og sendte dem bl.a. til pressen i et forsøg på at så tvivl om laboratoriets håndtering af sagen.

Floyd Landis forsøgte i hvert fald at få sin karantæne annulleret med henvisning til, at sagens akter var kommet til offentligt skue. Dog uden held.

Fransk politi konstaterede derimod, at en mail med de hemmelige dokumenter var sendt fra en computer med Floyd Landis’ træner Arni Bakers IP-adresse.

4.000 dollars og en hacker i Marokko

Som om det ikke er nok, at den skandaliserede Tour-vinder nu er dømt for hacking, så havde han en lyssky sammensvoren, der førte sagen hele vejen til et fængsel i Marokko.

Floyd Landis hyrede nemlig en nu kendt fransk hacker ved navn Alain Quiros til at hjælpe sig. Pris: 4.000 dollars.

Da fransk politi undersøgte computerne fra det franske laboratorium fandt man et hackerprogram – en såkaldt trojansk hest – som man sporede til Alain Quiros. Han blev efterfølgende pågrebet i Marokko, afhørt af fransk politi og marokkanske myndigheder og tilstod.

Nu er Floyd Landis også blevet dømt – om end han ikke mødte op, da den franske dommer afsagde dommen.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen