Breschel får travlt i 2012

Matti Breschel vil revanchere 2011, der blev ødelagt af skader. Bl.a. ved Touren, VM og OL.

Artiklens øverste billede
Matti Breschel har store planer for 2012. Foto: Thomas Sjørup

Matti Breschel har store planer for 2012.

Mens 2011 har været plaget af skader – en knæskade i foråret og en brækket hånd i efteråret - skal den kommende sæson gøre det ud for alt det, han er gået glip af.

”Jeg er klar til at tage revanche for 2011. Og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang,” siger han og har allerede en god ide om, hvilke løb, der er i fokus.

”Det er mest forårsklassikerne, jeg tænker på nu. Det vigtigste er at være i topform til Milan-San Remo og så tage den derfra,” lyder det fra Matti Breschel, der også satser på at køre Tour de France, Vuelta a Espana, VM og OL.

Fri for skader

Den 27-årige Rabobank-rytter er nu fri for skader igen, efter at han brækkede sin ene hånd under Vuelta a Espnana i august.

Men selvom han er gået glip af det meste af denne sæson, vil han ikke træne ekstra hårdt vinteren over, siger han.

”Det værste, man kan gøre, er næsten at overdrive, fordi man er ekstra tændt. Jeg kan risikere at flyve rundt i januar og være æskekold i april. Det gider jeg ikke,” forklarer Matti Breschel med et grin.

God VM-rute

Nej, nu gælder det om at vinde nogle cykelløb. Og om at vinde de rette. For Matti Breschel er det nemlig sejrene, der driver værket.

VM, hvor Matti Breschel vandt sølv i 2010 og bronze i 2008, ligner et nøglepunkt. Ikke mindst på grund af ruten i Holland, hvor løbet skal køres næste efterår.

”VM er på en rigtig god rute. Jeg er rigtig glad for opløbet. At køre ind over Cauberg og opløbet en km efter,” siger Matti Breschel om den kuperede rute.

Fremtid som hjælperytter?

Spørgsmålet er, hvor den skadesplagede 2011-sæson stiller Matti Breschel. Han skiftede til Rabobank inden denne sæson, men som klassikerkaptajn på det hollandske mandskab har han ikke kunnet stille meget op.

Matti Breschel lægger ikke skjul på, at han er aldeles motiveret for at arbejde sig tilbage til toppen. Han er ikke typen, som skal være trækhest for andre – endnu i hvert fald.

Men det er ikke nødvendigvis noget, han selv bestemmer, tilføjer Matti Breschel.

”Det ved man aldrig. Det må tiden vise. Man bliver ældre og ældre. Der er jo nogle, som ikke kan vinde cykelløb, og man skal bruges til et eller andet. Sådan er det i cykelsporten. Ellers får man sgu ikke en kontrakt,” siger han.

Læs hele interviewet med Matti Breschel i torsdagens Jyllands-Posten.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen