Annonce
Cykling

Contador vil blive hos Riis

Alberto Contador er klar til at forlænge samarbejdet med Bjarne Riis og Saxo Bank-Sungard.

- Jeg er meget glad for at være på holdet. Jeg tror på fremtiden, og jeg vil gerne blive, hvis Bjarne vil have mig, siger Alberto Contador. Foto: Nanne Kreutzmann

Ved udgangen af 2012 kan Alberto Contador være fortid på Bjarne Riis' cykelhold, Saxo Bank-Sungard. For da udløber spanierens kontrakt.

Men sådan går det næppe - den skuffende femteplads i årets Tour de France og spanierens dopingsag, som ventes afgjort i november, til trods. Ikke hvis det står til Alberto Contador.

»Jeg er meget glad for at være på holdet. Jeg tror på fremtiden, og jeg vil gerne blive, hvis Bjarne vil have mig,« siger han med et skævt smil til Morgenavisen Jyllands-Posten.

»Jeg tog den bedste mulighed for mig sidste år. For mig er det meget vigtigt at arbejde sammen med Bjarne.«

Mulighed for forbedring

Bjarne Riis er ligeledes positivt indstillet. 2011 er blot indledningen, lader han forstå.

»Dette har været er lærerigt år. Vi skal lære hinanden at kende, og jeg har brugt meget tid på at analysere ham. Ud over det potentiale, han åbenlyst har, ser jeg mulighed for forbedring,« siger Bjarne Riis om sin 28-årige stjerne.

Det enorme "men"

»De kommende fire-fem år er der, hvor han er fysisk stærkest. Det fra 28-33, han bør have sine bedste år.«

Og det enorme "men", som konstant følger Alberto Contador - dopingsagen imod ham, som har stået på siden efteråret i fjor og fortsat kan koste op til to års karantæne - er en indkalkuleret risiko, fortæller Bjarne Riis.

»Vi ved, at sagen skal afsluttes. Vi kan ikke gøre andet end at håbe på det bedste. Det er de odds, vi er oppe imod. Vi har valgt at have ham på holdet, og den sag følger altså med. Vi må blot holde fokus på sporten,« siger han.

Og det gør de. De ser begge frem mod den kommende sæson, som de allerede er i fuld gang med at planlægge. En sæson, hvor Giro d'Italia med sikkerhed ikke bliver en del af programmet for Alberto Contador, der vandt løbet i år.

Vil vinde tre løb

Det italienske løb var en medvirkende faktor til, at Alberto Contador ikke kunne dominere Touren, som han plejer. I stedet vil spanieren forsøge at vinde både Tour de France og Vuelta a España i 2012 - foruden Tirreno-Adriatico i begyndelsen af sæsonen.

»Jeg tror, at det er muligt. Hvis ruterne er gode for mig med prologer og længere enkeltstarter, kan det gøres,« siger Alberto Contador, hvis 2011-sæson sluttede allerede i midten af august.

»Jeg er træt nu. Ikke kun i min krop, men også mentalt. Jeg har brug for at komme mig, hvis jeg skal tilbage på højeste niveau. Der er mange ting, som har gjort det svært for mig,« siger han med henvisning til dopingsagen.

Og til årets Tour de France.

»Men jeg tror, at jeg er blevet stærkere efter dette Tour de France. I mit hoved.«

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Cykelmagasinet.dk
Flere nyheder på Cykelmagasinet.dk
Annonce
Bolig
Guide: Her er Londons "hemmelige oaser"
London er et af danskernes mest foretrukne rejsemål. Overalt i byen vrimler det med grønne oaser. Nogle er velkendte, andre er små ’hemmelige’ perler. Her får du en guide til de bedste. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her