Konkurrenter jubler over Boonen

Team Columbia og Mark Cavendish har fået en alvorlig konkurrent i Tom Boonen, der pludselig må køre Tour de France. Det glæder dog på holdet.

Artiklens øverste billede
Mark Cavendish håber på, at han kan gennemføre Tour de France for første gang. Foto: AP

Monaco

Supersprinteren Mark Cavendish og Team Columbia var favorit til den grønne pointtrøje, men med Tom Boonens adgangskort til Touren ser det regnskab pludselig sværere ud. Udsigten til mere konkurrence glæder dog på holdet.

»For os er det fantastisk, for Boonen er også interesseret i den grønne trøje, og han vil blive en af favoritterne. Der er Freire, Boonen, Hushovd, og fordi han har brug for point, betyder det, at han vil hjælpe sammen med sit Quick Step-hold,« siger Erik Zabel til spn.dk

Han støtter beslutningen om at lade Boonen køre på trods af, at han blev testet positiv for kokain-misbrug tidligere på sæsonen.

»Det er en god beslutning, at han har fået lov at starte,« siger tyskeren.

Sportsdirektør Brian Holm er også meget lettet, for han frygtede, at alt arbejdet ville lægge på Team Columbia, hvis ikke Quick Step havde Tom Boonen på holdet.

Stor motivation

Mark Cavendish håber på, at han kan gennemføre Tour de France for første gang.

»Jeg er et år ældre og et år stærkere. Jeg har noget at sigte efter i Paris, og det er en stor motivation for mig.«

Men han vil endnu ikke sætte den grønne trøje som sit mål.

»Den grønne trøje er noget specielt, men jeg har aldrig før nået Paris, og det er måske lidt optimistisk at tro, at jeg kan vinde den allerede.«

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen