Klassikerkonge kørte selv efter epo

<p>Den belgiske cykelrytter Johan Museeuw udgiver ny bog, hvor han beskriver, hvordan han anskaffede sig EPO.</p>

Artiklens øverste billede
Den 43-årige klassikerspecialist har gennem karrieren vundet 11 World Cup-titler heriblandt Flandern Rundt og Paris-Roubaix tre gange og blev verdensmester på landevej i 1996. Foto: AP

Johan Museeuw, der tilbage i december blev idømt 10 måneders betinget fængsel for en omfattende dopingsag, fortæller i forbindelse med udgivelsen af biografien "Museeuw taler", at han i karrierens efterår ikke havde helt rent mel i posen, og selv hentede de forbudte stoffer i Tyskland. Det skriver nieuwsblad.be.

”Jeg kørte selv til Köln, parkerede bilen i en garage og gik ind på et apotek. Lidt skjult med læsebriller på næsen. Jeg lagde et stykke papir på disken med, hvad jeg havde brug for. Apotekeren sagde noget, som jeg ikke forstod, og kom så tilbage med en kasse. Jeg betalte kontant, mellem 50 og 100 euro. Apotekeren ville ikke have noget yderligere af mig, naturligvis. epo var tilsyneladende frit tilgængeligt i Tyskland," fortæller den tidligere brostenskonge i bogen.

En mand af kød og blod

Museeuw beklager, at han benyttede doping.

”Jeg er bare en mand af kød og blod. Jeg kunne ikke sige farvel til cykling. Jeg var flyvende på en sky, var kongen og ønskede at forblive på tronen. Derfor tog jeg epo”, sagde den belgiske cykellegende.

Den 43-årige klassikerspecialist har gennem karrieren vundet 11 World Cup-titler heriblandt Flandern Rundt og Paris-Roubaix tre gange og blev verdensmester på landevej i 1996.

Læs flere cykelnyheder på feltet.dk

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen