Bekymring over cykelsportens kurs

Kulturminister Brian Mikkelsen er bekymret over, at cykelsporten udvikler sig i retning af den private organisering, der er i amerikansk sport.

Artiklens øverste billede
Kulturminister Brian Mikkelsen er bekymret over, at cykelsporten udvikler sig i retning af den private organisering, der er i amerikansk sport. Foto: Torben Stroyer

Under Tour de France meddelte de professionelle cykelhold, at de ikke længere vil være en del af den internationale cykelunions (UCI) løbskalender. Holdene har i stedet lagt deres æg i kurven hos ASO, der er en privat virksomhed, som arrangerer Tour de France og vil lave et alternativ til UCI's ProTour.

Udviklingen bekymrer den danske kulturminister Brian Mikkelsen (K), der er Europas repræsentant i det internationale antidopingagentur, Wada. Han ser en parallel til amerikansk sport, hvor de største idrætsgrene er rene kommercielle institutioner uden tilknytning til internationale forbund, og her halter antidopingarbejdet alvorligt.

- Jeg er overhovedet ikke bekymret i øjeblikket, for lederne i ASO har den rigtige indstilling og den rigtige moral. Men hvordan ser det ud om fem år eller om 10 år, når der kommer andre ledere til? Tag eksemplet Ivan Basso. Hvis ledere med dårlig moral kunne se, at han ville blive fremtidens stjerne og sælge mange "billetter" i Tour de France og Vueltaen, som ASO også er ved at købe sig ind i - så lod de ham jo bare køre, for sådan beskytter de forretningen. Derfor håber jeg meget, at ASO og den internationale cykelunion kan finde hinanden igen, siger Brian Mikkelsen.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen