Avis forbinder Riis med dopinglæge

<p>Det danske cykelhold Team CSC Saxo Bank bliver nu sat i forbindelse med den såkaldte Operation Puerto og dopinglægen Fuentes.</p>

Artiklens øverste billede
Bjarne Riis. Arkivfoto: Laurent Rebours/AP

Den tyske avis Süddeutsche Zeitung mener at have bevis for, at CSC-stjernen Fränk Schleck og holdejer Bjarne Riis har haft forbindelse til den spanske læge Eufemiano Fuentes, der angiveligt har hjulpet en række cykelryttere til bloddoping.

Den tyske avis hævder også, at Fränk Schleck og Riis i december 2005 havde et møde med Fuentes i den spanske hovedstad, Madrid.

Anonyme kilder

Avisens oplysninger stammer fra tyske myndigheder og andre centrale vidner, som den har talt med. Anonyme kilder fra myndighederne bekræfter også over for avisen, at Fränk Schleck bliver efterforsket for sin forbindelse til Fuentes.

Nummer to i årets Tour de France, Fränk Schleck, optræder ifølge den tyske avis Süddeutsche Zeitung som nummer 25 på Fuentes' liste over klienter under kodenavnet "Amigo de Birillo", Birillo's ven.

I maj 2007 indrømmede den tidligere CSC-kaptajn Ivan Basso, at han brugte kodenavnet Birillo. Samtidig indrømmede Basso, at han planlagde at bruge bloddoping efter anvisning fra Fuentes.

Riis: Alvorlige anklager

Avisen har stillet seks konkrete og kritiske spørgsmål, men Bjarne Riis afviser de konkrete beskyldninger overfor avisen.

"Det er nogle meget alvorlige anklager, som vi kan afvise blankt. Jeg har aldrig haft sådanne møder og kunne aldrig finde på at sende mine ryttere ned til sådan en mand," siger Bjarne Riis til sporten.dk.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen