Prikken over isbjerget

Også tirsdag forekom skæbnen at falde ud til den barske side.

Chateauroux

Regn, blæst og temperaturer, som slet ikke matcher de forventninger, man må have til ferielandet Frankrig i juli, har plaget ryttere og tilskuere, men også pressekorpset siden starten i Brest.

Men tirsdag begyndte bægeret at finde sit fulde leje. Indledningsvist skal det bemærkes, at baciller af den slags, som afstedkommer hoste, slim og feber, har floreret i feltet på samme niveau som EPO-ampuller i de glade halvfemsere.

Tæt på KO

Særligt det danske pressekorps har været til tælling og enkelte reportere meget tæt på knock-out.

Jeg tillader mig at regne mig til denne sidste gruppe, selv om andre har stået ansigt til ansigt med en endnu hårdere skæbne.

Tirsdag stod vi dog alle måbende over for en særpræget beslutning fra organisationens side.

Hostende og med lommetørklæder i hænderne ankom vi til pressecenteret i Cholet, hvor vi blev ramt af et isbjerg af kulde.

Ishockeyreportere

Faktisk – skulle det vise sig - stod vi på en isblok på størrelse med en ishockeybane, hvilket havde den naturlige forklaring, at dette var et ishockeystadion.

Og isen på en ishockeybane skal jo nødigt smelte, så temperaturen i lokalet var sjovt nok – iskold.

Derfor flygtede det samlede danske pressekorps med undtagelse af en enkelt omstillingsparat reporter, som udover cykling også dækker ishockey for et andet stort dagblad, op på et lille plateau foran udlejningsbiksen med skøjter. Her var temperaturen marginalt højere.

Det var ikke nødvendigt at tilkalde en læge for at konstatere, at sundhedstilstanden var mere end ualmindeligt ringere, da vi forlod Cholet efter enkeltstarten.

Det var heller ikke nødvendigt at tilkalde hjælp for at konstatere ærgrelse og en god del misundelse over, at pressecenteret var placeret i en iskold hal, mens det øvrige Tour-følge var placeret i en badmintonhal.

Dejligt trægulv. Et plasttag med drivhuseffekt – endnu mere skønt for Monsieur Prudhomme og hans følge.

Det bliver interessant at se, hvor mange reportere som kommer igennem den første uge? Og vi har end ikke nået bjergene.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen