Formstærk Bernal vinder samlet i Schweiz før Touren

Egan Bernal vandt samlet Schweiz Rundt efter sidste etape, hvor Hugh Carthy vandt efter en hel dag i udbrud.

Egan Bernal (Ineos) kunne søndag konstatere, at formen er i top, inden det om mindre end 14 dage går løs i Tour de France.

Her kunne den 22-årige colombianer nyde den perfekte optakt til sommerens store etapeløb, da han samlet vandt Schweiz Rundt.

Det skete efter en 9. etape, der blev vundet af Hugh Carthy (Education First) efter en hel dag i udbrud.

Med den samlede sejr går Egan Bernal dermed ind til Touren som særdeles skarpsleben i favoritfeltet.

Det står klart efter en række afbud fra profiler på det seneste, og derfor er forventningerne store til Bernal, ligesom de også må formodes at være til holdkammeraten Geraint Thomas, der vandt Tour de France i fjor.

Egan Bernal havde inden dagens bjergetape i området omkring byen Goms et forspring ned til Rohan Dennis (Bahrain-Merida) på 22 sekunder.

Det kunne verdensmesteren i enkeltstart ikke indhente, og de to topkandidater sad sammen i jagten på førende Hugh Carthy til sidst, uden at Rohan Dennis kunne true på nogen måde.

Etapen bød på 3000 højdemeter og blot 101 kilometer, og det udnyttede Hugh Carthy til et gigantisk angreb, hvor han stort set var alene i front på hele etapen og kørte alene i mål.

Dermed sikrede den 24-årige brite sig sin femte professionelle sejr, som nok med afstand er hans flotteste efter at have passeret tre bjergpas alene og holdt konkurrenterne væk.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen