Dopingdømt dansk rytter giver kosttilskud skylden

Mattias Skjelmose Jensen giver kosttilskud skylden for, at et præstationsfremmende stof er havnet i hans krop.

Den danske cykelrytter Mattias Skjelmose Jensen skyder skylden for en positiv dopingprøve på et kosttilskud.

Tirsdag kom det frem, at den 18-årige landsholdsrytter er blevet idømt ti måneders karantæne af Den Internationale Cykelunion (UCI) for brud på antidopingreglerne.

26. maj sidste år viste en dopingprøve spor af stoffet methylhexanamin, der er et præstationsfremmende middel.

- Jeg har aldrig, aldrig i mit liv indtaget ulovlige stoffer. Jeg drikker nærmest aldrig alkohol, skriver Mattias Skjelmose Jensen i en mail til Jyllands-Posten, der afslørede sagen.

- Vi ved stadig ikke præcis, hvor stoffet er kommet fra, men vi er sikre på, det stammer fra et af de kosttilskud, jeg har brugt, selv om jeg altid har tjekket varedeklarationer på alt, jeg har spist og drukket, skriver han.

Den unge cykelrytter forklarer, at han finder UCI-dommen hård, men at han samtidig accepterer den, da han føler, at han bærer skylden for, at der er fundet ulovlige stoffer i hans krop.

Samtidig advarer Mattias Skjelmose Hansen andre ryttere mod at tage kosttilskud og undskylder over for alle i dansk cykling.

- Jeg har fundet ud af, man ikke kan stole på, at varedeklarationer beskriver alt, hvad der er i kosttilskud, fortæller han.

26. maj sidste år vandt Mattias Skjelmose Jensen først en enkeltstart i Tour de Pays de Vaud, mens han samme dag også blev nummer 22 i en normal landevejsetape.

Han endte med at vinde det schweiziske etapeløb sammenlagt.

Ifølge UCI fik rytteren selv sat karantænen i gang 7. juli 2018. Den varer derfor frem til 6. maj i år, skriver Jyllands-Posten.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen