Annonce
Cykling

Belgier sød sprinterne og vandt i Vueltaen

Jelle Wallays sad i udbrud hele etapen, da han torsdag tog fusen på sprinterne og vandt i Vuelta a España.

Jelle Wallays kan kalde sig etapevinder i et Grand Tour-løb, efter at han torsdag snød alle sprinterne og vandt 18. etape af Vuelta a España.

Belgieren kom sammen med norske Sven Erik Bystrøm alene til mål efter at have siddet i udbrud hele etapen og tog etapesejren få meter foran store navne som Peter Sagan, Elia Viviani og Ivan Garcia Cortina.

Efter flere dage med bjerge og en enkeltstart var det sprinternes tur til at komme på banen på torsdagens flade etape.

Det afspejlede sig også på det tre mand store udbrud, hvis forspring aldrig oversteg to og et halvt minut, da det blev holdt i kort snor af de hold i feltet med en ivrig sprinter - Quick-Step med Viviani, Bora-Hansgrohe med Sagan og Trek-Segafredo med Giacomo Nizzolo.

Derfor kom danske Kasper Asgreen (Quick-Step) også i fokus på etapen, da han i flere omgange trak feltet gennem det nordspanske landskab.

På grund af sidevind sad toppen af klassementet langt fremme i perioder. Der opstod dog aldrig muligheder for at splitte feltet, og Simon Yates bevarede derfor den røde førertrøje.

Med cirka 25 kilometer tilbage af den 186 kilometer lange etape begyndte sprinterholdene for alvor at trække udbruddet i land.

Feltet endte dog med en lang næse. Da Wallays (Lotto Soudal) og Bystrøm (UAE Emirates) kørte under kilometerporten, var der således stadig et væsentlig hul ned til feltet, hvor det nu var hver mand for sig selv.

Viviani, Sagan og resten af sprintere måtte nemlig åbne spurten tidligt uden at blive ført frem af holdkammeraterne.

Sagan i verdensmestertrikoten var tættest på og var kun få meter bagud, da Jelle Wallays kunne køre først over målstregen og hæve armene i triumf med Sven Erik Bystrøm lige efter sig.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Cykelmagasinet.dk
Flere nyheder på Cykelmagasinet.dk
Annonce
Biler
Ny DS3 Crossback debuterer som elbil
Den nye DS3 Crossback lanceres fra starten som elbil med en rækkevidde på 300 km. Avanceret udstyr og luksus skal udfordre de etablerede mærker. 
Se flere
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her